Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Country kapela Sešlost a dixieland Old Stars hrají na 1. pivovarském bále Konrad

12. 04. 2012

 

Teprve 1. pivovarský bál u příležitosti 140. výročí založení pivovaru ve Vratislavicích nad Nisou se uskuteční v sobotu 14. dubna od 20 hodin v sále Pivovarské hospody v Liberci – Vratislavicích n. N. pod patronací náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerové (SOS). V nedávno nově zrekonstruovaném objektu v Pivovarské ulici u pivovaru Konrad k tanci a poslechu hrají country kapela Sešlost a Liberecký dixieland Old Stars. Na programu je mimo jiné tombola, zpěv i  tanec.

„Veselé scénky ze života pivovarnictví předvedou lidé z našeho pivovaru,“ zve ředitel pivovaru Petr Hostaš.

Podle náměstkyně hejtmana jde o další významnou akci v rámci propagacecestovního ruchu v libereckém regionu.

Letos se totiž Liberecký kraj v této oblasti prezentuje tématem „Křehká krása a vybroušená chuť“, tedy tradičními a zároveň znovuobjevovanými řemesly regionu - sklářstvím a pivovarnictvím. U této příležitosti vydal Liberecký kraj mimo jiné mapu pivovarů.

„Regionální produkty a tradiční výroba je stále zajímavé téma a my máme v kraji tradice, které chceme Čechům připomínat a cizincům neustále představovat. Rozhodli jsme jít cestou trochu netradiční a „vážné“ téma skla a bižuterie trochu odlehčit tématem piva,“ uvedla náměstkyně hejtmana s tím, že i podle ní pivo přece nejlépe chutná ze skla.

Na území Libereckého kraje a jeho turistických regionů je 10 pivovarů.

K tomu letos oslaví nejstarší sklárna v České republice 300 let od založení - sklárna v Harrachově, a jsou tu další a další jubilea a výročí. Mezi ta velmi významná samozřejmě patří i 140., výročí vzniku vratislavického pivovaru,“ řekla Lidie Vajnerová, která se počátkem května chystá do pivovaru Konrad na návštěvu.

„Prodiskutujeme například možnost podpory pivních Slavností Konrada, které se budou konat 30. června,“ doplnila.

A které to jsou ony slibované „zastávky“ a ochutnávky na regionální pivní stezce? Tady jsou - Pivovar Hols a.s. Vratislavice – Konrad, Pivovar Rohozec a.s., Sklárna a minipivovar Novosad & syn s.r.o., Rodinný minipivovar Vendelín, Minipivovar Studánka, Zámecký pivovar Dětenice, Pivovar Nová Paka a.s., K Brewery Trade, a.s. – Pivovar Klášter,  Pivovar Svijany a.s., a Pivovarská bašta Vrchlabí.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588