Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

D.R.A.K.u pomohl Harapes, sdružení pokřtí medvěda

29. 05. 2019

Tanečník a herec Vlastimil Harapes opět zavítal do libereckého občanského sdružení D.R.A.K., z.s., které pomáhá lidem s handicapem. Namluvil doprovodné texty k filmu, který činnost Draku představuje a přibližuje. Snímek bude mít premiéru na akci nazvané D.R.A.K.ův den s medvědem aneb Život do vlastních rukou, která se v sídle sdružení v liberecké Oblačné ulici uskuteční ve čtvrtek 20. června.

„Vlastimil Harapes je naším dlouholetým patronem,“ uvedla za občanské sdružení terénní sociální pracovnice Lenka Bobvošová.

V úvodu červnové akce se navíc uskuteční křtiny medvěda – hračky, kterou zdravotně postižení v D.R.A.K.u vyrábějí. Do akce na jeho pojmenování se zapojily děti z 15 základních škol v Libereckém kraji, které kromě vymýšlení nejkrásnějšího jména medvěda současně malují. Medvěd slouží jako dětská hračka.

3. června si zástupci sdružení pojedou pro obrázky, 11. června pak zasedne komise, která vybere pro látkového medvěda jméno a vyhodnotí nejkrásnější dětské obrázky. Díla dětí budou vystavena na vernisáži v rámci křtu medvěda.

Záštitu nad akcí D.R.A.K.ův den s medvědem aneb Život do vlastních rukou převzal náměstek hejtmana pověřený řízením resortu sociálních věcí Pavel Svoboda.

„Velmi si vážím záslužné práce, kterou sdružení pro handicapované již řadu let vykonává. Věřím, že jejich textilní medvěd přinese radost mnoha dětem nejen v Libereckém kraji,“ uvedl Svoboda.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 324
Mobil: 777 366 889