Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Den otevřených dveří v neurocentru Krajské nemocnice Liberec se koná 21. září

14. 09. 2011

 

Neurocentrum Krajské nemocnice Liberec, a. s. se zapojilo do celorepublikové kampaně 30 dnů pro prevenci a léčbu cévních mozkových příhod (CMP). Ve středu 21. září se bude konat v posluchárně knihovny KNL od 14:00 den otevřených dveří pro laickou i odbornou veřejnost, v rámci něhož vyslechnou všichni přítomní vzdělávací přednášku vážící se k této problematice.

Cílem této kampaně je především upozornit veřejnost na to, že mrtvice se dá léčit, když se začne včas!

Cévní mozková příhoda je v ČR hlavní příčinou trvalé invalidity, třetí nejčastější příčinou úmrtí, druhou nejčastější příčinou demence a významnou příčinou deprese a epilepsie u dospělých. Každý rok postihne mrtvice v naší republice více než 35 000 lidí.

CMP se může dostavit v každém věku, nejčastěji postihuje osoby po 65. roce života. Velkou hrozbu ale představuje již pro osoby nad 50 let. V ČR je totiž velmi vysoký počet CMP u lidí ve věku 49-65 let.

V současné době Komplexní cerebrovaskulární centrum Krajské nemocnice Liberec využívá v léčbě pacientů s akutní CMP nejmodernější postupy, které významně zvyšují šance na úspěšné vyléčení,“ řekla MUDr. Sylva Klimošová, vedoucí lékařka iktové jednotky v KNL a jedna z přednášejících na avízovaném dnu otevřených dveří.

Pokud se nemůžete plánované akce zúčastnit a přesto byste rádi našim odborníkům položili dotazy k této problematice, neváhejte využít nově zřízenou emailovou adresu cmp@nemlib.cz. Informace naleznete také na stránkách Krajské nemocnice Liberec, a. s. www.nemlib.cz.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588