Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Děti si ve střediscích Střevlik zkoušejí Vánoce

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 12. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5927|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Řadu vánočních akcí připravila Střediska ekologické výchovy Libereckého kraje - Střevlik .

Už uplynulý týden ovládla atmosféra blížících se Vánoc  Střevlík v Oldřichově v Hájích. Pořadatelé připravili v nově opraveném areálu v Oldřichově v Hájích bohatý program pro děti i rodiče.

„Hlavní náplní programu byla snaha připomenout lidem některé dávné tradice a zvyky. Děti s nadšením využily možnost vyrobit si vlastnoručně ozdoby z přírodních materiálů, třeba vánočního anděla z lýka, a třeba dárečky pro rodiče,“ uvedl náměstek hejtmana Radim Zika, pověřený vedením resortu rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky LK.

„Akce středisek ekologické výchovy v Libereckém kraji jsou určeny všem, kteří se chtějí v předvánočním shonu na chvíli zastavit a připomenout si, jak slavili vánoce naši předkové,“ doplnil.

Vánoční akce však probíhají i na řadě dalších míst kraje.   Například ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě se po víkendových  XVIII. Tradiční vánočních trzích bude následovat v neděli 23. prosince akce Staročeské vánoce.

„Zde bude připravena výstava betlémů, návštěvníci se budou moci inspirovat k výrobě vánočních dekorací z přírodních materiálů, budou se péci vánoční perníčky ve vyřezávaných formách a podobně,“ připomněl náměstek hejtmana.

Středisko ekologické výchovy Český ráj zase připravuje na sobotu 15. prosince od 13.00 hod. předvánoční setkání s vánoční atmosférou v arboretu Bukovina u Hrubé Skály.

„Na akci pod názvem Vánoce, vánoce přicházejí si bude moci každý vyrobit například ozdobné ptačí lojové krmítko či si zazpívat vánoční koledy,“ prozradil Radim Zika.      

Starým lidovým zvykům a tradicím se budou také věnovat ve Středisku volného času ROROŠ v Novém Městě pod Smrkem. Od úterý 11. do čtvrtka 13. prosince, vždy od 13.00 do 18.00 hod., jsou zde připraveny tvůrčí vánoční dílny. Každý z návštěvníků se bude moci inspirovat výrobky dětí z místních kroužků k výrobě jednoduchého dárku, který potěší jejich blízké.

Více o předvánočních programech středisek ekologické výchovy se můžete dozvědět na webových stránkách www.ekovychovalk.cz.

Akce probíhají v rámci projektu Regionální systém ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty Libereckého kraje (ORSEJ), který byl podpořen Evropským sociálním fondem v České republice a státním rozpočtem České republiky (MŽP ČR).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky