Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Díky rekonstrukci školy v Lomnici kraj v budoucnu ušetří

07. 07. 2008
[id:6681|autor:Mgr. Matoušová Barbora|email:barbora.matousova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Náměstek hejtmana Petr Doležal v pondělí 7.července poklepáním na trám budovy Střední školy v ulici Antala Staška v Lomnici nad Popelkou slavnostně zahájil 1.etapu rekonstrukce a modernizace tohoto školního areálu.

 

Poklepání kladívkem na střešní trám mělo svůj symbolický význam, neboť rekonstrukce spočívá mimo jiné v úpravě podkrovních prostor, které byly dosud nevyužity. Jejich přestavbou vzniknou nové kabinety pro vyučující. Stejně tak by mělo dojít stavebními úpravami k rozšíření tříd v hlavní i vedlejší školní budově, čímž se zvýší kapacita školy. Projekt myslí rovněž na handicapované, součástí modernizace školy bude výstavba sociálního zázemí a zřízení vnitřní rampy a plošiny pro vozíčkáře, celý areál bude tedy bezbariérový.

 

Druhá etapa rekonstrukce počítá s vystavěním nové budovy, která se propojí s původními dvěma školními objekty krčkem. Výsledné kapacity budou škole stačit natolik, že si již nebude muset pronajímat další prostory. „Pedagogové a žáci již nebudou muset přecházet z jedné budovy do druhé. Navíc ušetříme za nájem, který platíme cizí budově, již chceme opustit. A konečně, ušetříme i za energie, jejichž spotřeba je v budově bývalé lesnické školy enormně vysoká,“ řekl náměstek hejtmana pro resort školství Petr Doležal. „Investovaných 25 milionů Kč se kraji  v budoucnu jistě vrátí,“ dodal.

 

 

Mgr. Matoušová Barbora
barbora.matousova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 327