Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dne 22.6.2011 proběhlo veřejné projednání dokumentu Regionální surovinová politika a hodnocení jejího vlivu na životní prostředí

Mgr. Patočková Lenka

manažer projektu Regionální stálé konference

  • 23. 06. 2011 14:45
  • Rozvoj

Sdílet článek

 Ve středu dne 22.6.2011 se v budově Krajského úřadu Libereckého kraje konalo veřejné projednání dokumentu Regionální surovinová politika Libereckého kraje a hodnocení jejího vlivu na životní prostředí a lokality soustavy NATURA 2000 a veřejné zdraví podle zákona č. 100/2001 Sb. Veřejné projednání zahájil náměstek hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova RNDr. Vít Příkaský.

V současné době má Liberecký kraj Regionální surovinovou politiku z roku 2003, kdy byl tento dokument pořizován pro všechny nově vzniklé kraje. O aktualizaci regionální surovinové politiky rozhodla Rada Libereckého kraje v roce 2008. Liberecký kraj je zatím jediným krajem, který aktualizuje tento dokument.

,,Cílem je vytvořit dokument, který bude odborným podkladem pro rozhodování o využití nerostných surovin na území kraje – pro samosprávu kraje, ale i pro složky vykonávající státní správu v oblasti nerostných surovin. Navrhuje výhled do roku 2020 s tím, že aktualizace by měla probíhat vždy po 4 letech.

Předložená verze RSP LK k veřejnému projednání je výsledkem 2leté práce týmu přibližně 10 lidí složených ze zpracovatele Regionální surovinové politiky, zpracovatele SEA a pořizovatele obou dokumentů. Předložená verze má za sebou řadu projednávání, připomínkování a konzultací na nejrůznějších úrovních. Stejné úsilí, které bylo věnováno vlastní tvorbě dokumentu, bylo věnováno také procesu jeho projednávání. Příkladem může být zorganizování veřejných diskusí v průběhu dubna 2011, na kterých měla veřejnost možnost se s dokumentem seznámit a podílet se na jeho výsledné podobě,“ řekl náměstek hejtmana Vít Příkaský.

Připomínky k navrhované Regionální surovinové politice i k Hodnocení vlivu na životní prostředí je možné zasílat až do 27. 6. 2011 na emailovou adresu: Petr.Polacek@mzp.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky