Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dny zdraví zavítaly do České Lípy i s Lucií Bílou

Mgr. Langer Jiří

  • 20. 06. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6587|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V Libereckém kraji 19. června začaly Dny zdraví s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou ČR. Vyvrcholí v září v krajském městě. 

Město Česká Lípa po celý den žilo zdravě. Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR právě zde zahajovala krajské „turné“ s pestrým programem Dnů zdraví v regionu. Mezi českolipské účastníky zavítala Lucie Bílá, aby v odpoledním programu věnovala kapku krve na orientační vyšetření cholesterolu a následně svým hlas doprovodila sportovně-zábavný program.

První Den zdraví s VZP v Libereckém kraji začal v ranních hodinách v základních a středních školách, kde se uskutečnilo bezplatné vyšetření. Od 12 do 19 hodin u aquaparku vystoupila Lucie Bílá. Mezi hosty se objevila  skupina  Boney M PARTy Group, revivalová skupinu AMICI Italiani, HC Bílí Tygři Liberec, Josef Zimovčák, mistra světa v jízdě na historickém velocipedu, a řada dalších. V průběhu odpoledne se uskutečnil Běh pro zdraví a účastníci mohli sledovat připravenost záchranných složek. Místní aquapark poskytoval služby zdarma.

Dny zdraví nabídly všem obyvatelům bezplatný přístup k informaci o jejich kondici. „Cílem akce je především poskytnout bezplatné orientační vyšetření cholesterolu, krevního tlaku, pulsu, změření váhy a hladiny triglyceridů k případnému stanovení rizika aterosklerózy. Vyšetření doprovází ukázky zdravé výživy a diskuse s odborníky o zdravotních problémech,“ uvedl ředitel Krajské pobočky VZP Jiří Benedikt, který na Dnech zdraví přivítal i starostku města Hanu Moudrou a náměstka hejtmana LK Radima Ziku.

Dny zdraví se v Libereckém kraji uskuteční na osmi místech. Například zavítají do Nového Boru, Frýdlantu, Turnova, Doks, Semil, Jablonce nad Nisou a rovněž do Liberce, kde se celodenní program  uskuteční 4. září s asistencí Lucie Bílé.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky