Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Do kraje přijde 225 miliónů Kč na rozvoj sociálních služeb

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 05. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8126|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Resort sociálních věcí a menšin Libereckého kraje pořádá ve čtvrtek 28. května v sále Zastupitelstva LK ve 3. patře KÚLK v Liberci od 10 hodin seminář k projektu IP 1 – Služby sociální prevence v Libereckém kraji. Ve hře je 225 miliónů korun na poskytování a rozvoj vybraných druhů sociálních služeb v regionu.

„Projekt se zaměřuje na poskytování a rozvoj vybraných druhů sociálních služeb především služeb sociální prevence a jejich dostupnost osobám sociálně vyloučeným nebo ohroženým sociálním vyloučením na celém území Libereckého kraje,“ uvedl radní pro resort sociálních věcí a menšiny Pavel Petráček s tím, že hlavním záměrem je napomoci těmto osobám k plnému zapojení do ekonomického, sociálního i kulturního života společnosti a případně umožnit jim návrat na trh práce a udržení se na trhu práce.

Výběr sociálních služeb a cílové skupiny, kterým budou sociální služby v rámci projektu poskytovány, reflektuje podle něj potřeby kraje, které vyplývají ze Strategie střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje.

Projekt si klade za cíl zajistit ty sociální služby, které nejsou dostatečně zabezpečeny. Jedná se o:

Azylové domy, Domy na půl cesty, Podpora samostatného bydlení, Intervenční centrum, Nízkoprahová denní centra, Raná péče se zaměřením na pečující osoby, Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, Sociálně terapeutické dílny, Sociální rehabilitace, Terénní programy.

„Projekt je inovativní svou komplexností. Sociální služby byly dosud zajišťovány jednotlivě. Tento projekt však umožní kraji, aby na základě vlastních plánů rozvoje sociálních služeb byly poskytovány takové služby, jaké jsou potřebné,“ vysvětlil radní a připomněl, že na základě zadávacích řízení budou vybráni dodavatelé sociálních služeb, kteří zajistí kvalitu a dostupnost služeb v regionu. Zároveň bude s0tanoven jednotný mechanismus poskytování finančních prostředků.

„Vzniklý systém bude pružnější a efektivnější a bude reagovat na potřeby kraje“ uzavřel Pavel Petráček.

Tisková konference se uskuteční od 12. 15 hodin.

 

 

Rozpočet projektu225 mil. Kč

 

Financování projektu – 15% ze státního rozpočtu, 85% z ESF, spoluúčast kraje – 0

 

Délka trvání projektu – 47 měsíců

Projekt počítá s 12 výběrovými řízeními (3 etapy po čtyřech výběrových řízeních).

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky