Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dobrovolní hasiči letos dostanou z krajského rozpočtu 15 miliónů Kč

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 01. 2015 16:10

Sdílet článek

Zastupitelstvo Libereckého kraje schválilo na svém zasedání dne 25. listopadu 2014 usnesením návrh rozpočtu Libereckého kraje na rok 2015. V kapitole Dotační fond odboru kancelář hejtmana – byl schválen výdajový limit ve výši 15 mil. Kč na program Podpora rozvoje požární ochrany v Libereckém kraji.

Z této finanční částky je 14.000.000 Kč určeno na podprogram – Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje (dotace obcím Libereckého kraje na vybavení jednotek požární ochrany sborů dobrovolných hasičů obcí) a 1.000.000 Kč na podprogram - Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje (sportovní a kulturní činnost sborů dobrovolných hasičů obcí).

„Vše je v souladu se schváleným koncepčním materiálem Strategie podpory požární ochrany v Libereckém kraji 2014 – 2016 s výhledem do roku 2020,“ připomněl hejtman.

 

Nyní jsou podle něj vyhlašovány čtyři speciální Výzvy podprogramu:

 Výzva č. 1 - Pořízení jednovrstvých a vícevrstvých zásahových obleků, zásahových bot, rukavic a přileb, pracovních polohovacích pásů, ochranných kukel, reflexních vest,

Výzva č. 2 –   Pořízení, doplnění a opravy koncových prvků jednotného systému varování

a vyrozumění obyvatelstva,

Výzva č. 3 –   Pořízení a opravy mobilních a přenosných radiostanic,

Výzva č. 4 –   Pořízení, opravy a údržba ručních, hydraulických a pneumatických prostředků pro vyprošťování osob z havarovaných vozidel, stabilizaci vozidla, jímání provozních kapalin vozidel a označení místa zásahu.

Poslední (pátá – „všeobecná“) výzva bude vyhlášena až po rozdělení finančních prostředků určených pro jednotlivé speciální Výzvy s tím, že v ní budou využity i nedočerpané finanční prostředky z minulých rozpočtových období.

Viz také: https://www.youtube.com/watch?v=ppC5cvH7haE

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky