Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dobrovolným hasičům přispěje kraj více než 14 milionů korun

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 05. 2019 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na včerejším jednání rozhodla o poskytnutí dotace jednotkám požární ochrany. Částka 14.231.528 korun půjde zejména na nákup, opravu a úpravu mobilní požární techniky, jako jsou cisternové automobilové stříkačky či dopravní automobil, nebo na pořízení ochranných prostředků. Peníze z dotačního fondu obdrží celkem 155 žadatelů. Krajští radní včera také schválili poskytnutí dotace ve výši 800.000 korun pro města Harrachov a Dubá, která využijí peníze na zajištění akceschopnosti jednotek požární ochrany. Poskytnutí dotace ještě musí schválit krajské zastupitelstvo.

„Dotační fond má podprogramy, které podporují činnost hasičů včetně soutěží a přípravy dětí. Dáváme peníze také na podporu malých obcí, které mají problémy s naplněním stavu a dojezdovým časem. Akceschopnost hasičů je nesmírně důležitá a chceme, aby měli v případě mimořádných situací vhodné podmínky pro zásah,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Liberecký kraj poskytuje hasičům kromě peněz z dotačního fondu také mimořádné příspěvky. V loňském roce obdrželo celkem 11 obcí v kraji více než 7,5 milionu korun na nákup dopravního automobilu či výstavbu hasičské zbrojnice. Nových prostor se dočkali hasiči z Jeřmanic a Rynoltic.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky