Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Dotačního fond Libereckého kraje přispěje na „Inovační vouchery“

22. 11. 2017

Z Regionálního inovačního programu se poskytnou necelé dva miliony korun žadatelům o tzv. „Inovační vouchery“. Dotaci musí schválit Zastupitelstvo Libereckého kraje na listopadovém zasedání. Účelem programu je posílit ekonomickou prosperitu regionu, a to propojením znalostí akademického a výzkumného sektoru s praxí podniků.

„Celkem bylo předloženo 12 žádostí o dotaci v úhrnné výši 1.953.180 Kč. Všechny vyhověly formálním i věcným podmínkám programu,“ upřesnila Radka Loučková Kotasová, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování. Termín podání žádosti skončil dne 27. 9. 2017.

Cílem projektu „Inovačních voucherů“ je sdílení poznatků a know-how mezi podnikovou
a výzkumnou sférou. V praxi to znamená zintenzivnění spolupráce podnikatelských subjektů s vysokými školami, výzkumnými institucemi apod.

Hodnotícím orgánem programu byla Rada pro výzkum, vývoj a inovace v Libereckém kraji (RVVI LK). Ta doporučila poskytovateli dotace, Libereckému kraji, podpořit projekty dle pořadí v rámci bodového hodnocení, a to v požadované výši. Nevyčerpané finanční prostředky budou využity k podpoře rozvoji inovací v roce 2018.

Bc. Markéta Žitná (Dědková)
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624