Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dozorčí rada Krajské nemocnice Liberec projedná návrh na změny v představenstvu

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 03. 2013 16:08
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

Na programu jednání dozorčí rady liberecké nemocnice v pondělí 18. března je návrh na odvolání některých současných členů představenstva a jmenování členů nových.

„Asi všechna zdravotnická zařízení v České republice letos čekají finanční problémy kvůli změnám úhrad od zdravotních pojišťoven. Liberecká nemocnice má kromě tohoto aktuálního problému před sebou i zásadní rozhodnutí - jaká bude její role v budoucí koncepci krajského zdravotnictví a jak se bude provozně a stavebně rozvíjet v příštích letech. K tomu všemu je nutné mít ve vedení nemocnice partnera se silným mandátem, který je založen na důvěře zaměstnanců, odborné veřejnosti i vlastníků. Takové vedení by mělo vzejít z nějaké formy otevřeného výběrového řízení s minimálním zasahováním ze strany politiků,“ uvádí Zuzana Kocumová, náměstkyně hejtmana pověřená vedením resortu zdravotnictví.

Josef Šedlbauer, předseda dozorčí rady nemocnice, k tomu doplňuje: „Nové představenstvo bude mít před sebou obtížné období. Do ustavení plně respektovaného vedení nemocnice musí společnost naplno fungovat, zvláště v letošním roce není možné, aby ji jakékoli přechodné období rozkolísalo či zbrzdilo. Jsem rád, že se nám po konzultacích uvnitř dozorčí rady, s členy Kolegia primářů a s Libereckým krajem podařilo dojít ke shodě o takové podobě představenstva, která vytváří nejlepší předpoklady pro všechny tyto výzvy. Navrhované představenstvo by měly tvořit osobnosti s autoritou uvnitř nemocnice a s detailní znalostí jejího provozu“.

„Současnému představenstvu se podařilo KNL stabilizovat po období faktického bezvládí v roce 2011 a patří mu za to poděkování. V současné době ale stabilizace nestačí, vedení musí být aktivním spoluhráčem nejen vůči vlastníkům, ale hlavně vůči zdravotním pojišťovnám a bude mít před sebou jistě i nepopulární rozhodnutí. Jako dozorčí rada i jako zástupci vlastníka chceme, aby nové vedení nebylo propojené s politikou a proto do jeho výběru představenstvu nebudeme zasahovat,“ uzavírá Martin Půta, hejtman Libereckého kraje a člen dozorčí rady KNL.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky