Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dvě výzvy zaměřené na rozvoj cestovního ruchu skončily

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 02. 2010 13:31
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

Předkladatelé projektů zaměřených na rozvoj cestovního ruchu v Královéhradeckém, Pardubickém a Libereckém kraji měli do 29. ledna příležitost požádat o dotaci z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. S pátečním polednem skončilo 14. kolo výzvy, vyhlášené od 26. října loňského roku pro dvě následující oblasti podpory: Rozvoj základní infrastruktury a doprovodných aktivit v oblasti cestovního ruchu (3.1) a také Marketingové a koordinační aktivity v oblasti cestovního  ruchu (3.2).

V rámci první z uvedených oblastí podpory se zaregistroval na Úřadě Regionální rady 231 projekt. "Předkladatelé požádali o evropskou dotaci přesahující 5 miliard korun, což více než trojnásobně převyšuje vyčleněnou alokaci 1,6 miliardy korun,“ uvedl ředitel Úřadu Regionální rady Zdeněk Semorád. 

V rámci druhé z uvedených oblastí podpory požádali předkladatelé osmatřiceti projektů o 160,6 milionů korun z unijních fondů.

„Alokace na tuto oblast tentokrát představuje částku 125 milionů korun, takže ani tentokrát pravděpodobně neuspokojíme všechny žadatele o dotaci,“ pokračoval Zdeněk Semorád.

Ve stejném termínu skončilo také 15. kolo výzvy, vyhlášené 9. listopadu předešlého roku.

Všechny zaregistrované projekty z daných kol výzev čeká nyní hodnocení a jejich seznam ze 14. kola i 15. kola bude dnes, tedy v pondělí 1. února, zveřejněn na webu Regionální rady. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky