Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Ekocentrum v Oldřichově v Hájích má novou expozici - Jizerky všemi smysly

24. 10. 2011

 

V Ekocentru v Oldřichově v Hájích v sobotu náměstek hejtmana LK pro evropské projekty Vít Příkaský a radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek (oba ČSSD) slavnostně otevřeli u příležitosti Dne stromů novou interaktivní přírodovědeckou expozici „Jizerky všemi smysly“.

„Manželé Moudří tu vytvořili velmi zajímavou expozici, kde si mohou návštěvníci vyzkoušet své znalosti. Je určena především dětem a žákům základních škol, kteří své znalosti teprve sbírají. Za zhlédnutí stojí i nově natočený dokument z oblasti Jizerských hor. Střídají se v něm roční období ukazující na nelehký život v tomto kraji. Je neoddělitelnou součástí expozice,“ popsal novou expozici Jaroslav Podzimek.

Podle něj se při vytváření tohoto projektu pracovalo výhradně s přírodními materiály doplněné nezbytnou počítačovou technologií.

Po celý den byl pro návštěvníky připraven bohatý program. Naučné i tvořivé aktivity pro malé i velké, ukázka výroby dřevěných hraček, projížďka na koni, moštování, divadlo Rolnička, historická skupina Subulcus a další aktivity.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588