Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Evans Atelier z Křišťálového údolí  vytváří skleněné vázy, mísy i umývadla

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 30. 11. 2020 16:06
  • Kultura
  • Rozvoj

Sdílet článek

V rámci projektu Na zdraví řemeslu, který prostřednictvím krátkých videí přibližuje činnost bižuterních, sklářských a šperkařských firem, škol či muzeí z Křišťálového údolí, se představuje na webu www.nazdraviremeslu.cz také  Evans Atelier – umělecké sklářské studio moderního designu z Vratislavic nad Nisou s dvacetiletou historií, které se specializuje na výrobu unikátních ručně zhotovených interiérových doplňků.

Studio disponuje nejen vlastním technickým zázemím a týmem designerů, ale i jedinečnými výrobními technikami, prostřednictvím nichž vytváří skleněné objekty výjimečných barev, tvarů i struktur. „Sama jsem objevila tento atelier teprve při loňském Víkendu Křišťálového údolí. Pokud má někdo blízko ke skutečně dekorativním výrazným mísám, vázám nebo jiným výrobkům, které budou v interiéru na první pohled viditelné, jsou pro něj ty od Atelieru Evans to pravé,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Každý kus z produkce Evans Atelieru vzniká samostatně – od návrhu přes výrobu až po konečné úpravy včetně ruční malby. Služby studia jsou proto ideální volbou, pokud někdo hledá profesionální sklářskou firmu pro zakázkovou výrobu.

Sortiment studia se skládá ze dvou základních kategorií. Studio Collection zahrnuje objekty výjimečných tvarů s nápaditým ručně malovaným dekorem. Vlastní unikátní patentované techniky umožňují firemním designérům dosáhnout výjimečných barevných odstínů a originálních textur. Hot Glass Collection pak sestává z hutně formovaných foukaných váz, mís a dalších interiérových doplňků.

Při tvorbě designových skleněných doplňků pro interiéry využívají ve studiu Evans Atelier nejrůznějších technologií. Jedna z nich je výroba takzvaného lehaného skla. To vzniká tak, že se nařezané skleněné tabule zabrousí, vloží do speciálních, vlastnoručně zhotovených keramických forem a za vysoké teploty nechají prohnout do zamýšleného tvaru. Objekty vytvořené touto technikou lze spatřit například v interiérech horského hotelu na Ještědu.

Další skupinou produktů v kolekci atelieru jsou ručně tvarované hutní a foukané sklářské objekty. Ty vznikají podle vlastních návrhů ve sklárnách po celé České republice. Tvůrci z Vratislavic  se podílí i na speciálních projektech, kdy na přání zákazníka navrhnou a vyrobí skleněné doplňky či dekorace do konkrétního interiéru, ať už je to byt, hotel či jachta. V nabídce nechybí ani impozantní skleněná umývadla, která promění jakoukoliv koupelnu v netradiční, osobitý prostor.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky