Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Farmářské trhy v Liberci zahájeny

Šírová Květa

  • 05. 04. 2012 15:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Tradiční Farmářské trhy u Obchodního centra FORUM v Liberci dnes přestřižením pásky zahájil hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD) společně s ředitelem OC FORUM Václavem Řičářem, předsedou Regionální agrární Rady Martinem Balatkou, místopředsedou RAR Robertem Erlebachem a předsedou Výboru pro zemědělství a životní prostředí Zastupitelstva LK Milanem Šírem (ČSSD).

„Je všeobecně známo, že stále více potravin se k nám dostává prostřednictvím supermarketů ze zahraničí. Je to však velká škoda, když víme, že většina domácích produktů má srovnatelnou nebo spíše vyšší kvalitu, což mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Jsem proto rád, že se pomalu začínáme vracet ke tradici pořádání klasických zemědělských a farmářských trhů. Ke spotřebitelům se tak opět dostávají kvalitní produkty vypěstované v naší zemi. Za ně je třeba poděkovat našim zemědělcům a regionálním výrobcům. Jejich práce není jednoduchá. Podléhá vlivům přírody a je obtížné překonat konkurenci. Přesto se jim dílo daří a já bych jim rád popřál mnoho spokojených zákazník,ů řekl hejtman při zahájení trhů.

Farmářské trhy se konají již druhou sezónu a budou se konat vždy od pondělí do soboty. Zákazníci zde najdou rozmanitou škálu nabízených produktů z potravinářství a zemědělství. Pátky budou, dle slov ředitele OC FORUM, patřit pouze potravinářům. Lidé zde najdou nabídku sýrů, uzenin, pečiva a dalších produktů místních chovatelů a pěstitelů.

Mezi stánky mohli dnes návštěvníci trhů najít také stánek Severočeského muzea v Liberci, který kromě nabídky akcí muzea obohatil slavnostní zahájení Farmářských trhů hrou na flašinet.  

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky