Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Fotograf Svatopluk Dvořák z Nového Boru pořádá na kraji výstavu Skláři v Lužických horách

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 04. 2012 08:47

Sdílet článek

 

Výstava fotografií Svatopluka Dvořáka z Nového Boru, některé vzniklé ve spolupráci s pilotem Tomáše Klimešem,  pod názvem „Skláři v Lužických horách“ bude pod záštitou náměstkyně hejtman LK Lidie Vajnerové (SOS) slavnostně zahájena ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, v Liberci v pondělí 2. dubna v 16 hodin.

 Úvodní slovo přednes Ota Raiter. Informace o letošním záměru turistické sezóny v Libereckém kraji na téma sklo, bižuterie a pivo představí vedoucí Odboru kultury KÚ LK Martin Nechvíle.

 „Zůstává v nás obava z dalšího osudu nebo i zániku sklářského řemesla. Za 700 let tradice byla ale řada depresí a strmých pádů vždy překonána lidmi, jejich vitalitou, pracovitostí, podnikavostí a znalostmi. O tom, že takoví šikovní a schopní lidé jsou zde stále i mezi mladou generací, že chtějí žít a pracovat v tomto krásném kraji Lužických hor a lesů vypovídá naše výstava,“ zve Svatopluk Dvořák. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky