Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Frýdlant a Ralsko si mohou sáhnout na peníze od ministerstva pro místní rozvoj

  • 27. 11. 2009 17:21

Sdílet článek

 

Ministerstvo pro místní rozvoj připravuje pro schválení Vládou ČR seznam regionů, které mají závažné ekonomické problémy. V příštím roce chce na podporu alespoň těch nejslabších regionů poskytnout 50 mil. Kč.

MMR je nyní připraveno vyčlenit v roce 2010 na podporu alespoň těch nejslabších regionů 50 mil. Kč s tím, že při konečném schvalování rozpočtu Poslaneckou sněmovnou by tato částka mohla být navýšena o 200 mil. Kč.

Podpora má formu dotací poskytovaných na investiční přípravu ploch a objektů pro podnikání, dále na výstavbu, rozšíření a rekonstrukce související obecní infrastruktury. Dotaci lze použít i na investiční podporu rozvoje cestovního ruchu. Podmínkou pro účast v programu je, aby podporovaný subjekt působil na vymezeném území.

Pro období 2007-13 byla zvolena kritéria - míra nezaměstnanosti a počet uchazečů na 1 volné pracovní místo, počet podnikatelů na 1000 obyvatel a daňové příjmy na 1 obyvatele a kupní síla obyvatel jako indikátor ekonomické síly regionu.

Regiony se podle svých charakteristik člení na strukturálně postižené, hospodářsky slabé a regiony s vysoce nadprůměrnou nezaměstnaností. V kategorii hospodářsky slabých jsou také území bývalých vojenských újezdů Ralsko a Mladá.

Mezi regiony s nadprůměrnou nezaměstnaností žel patří také Frýdlant.

„Liberecký kraj, zejména odbor hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova je spolu s Agenturou regionálního rozvoje připraven žadatelům při přípravě projektů všestranně pomoci,“ řekl mluvčí LK Jiří Langer.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky