Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hasiči vyběhli při záchranářském memoriálu až do 21. patra budovy KÚLK

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 09. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6954|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Až do 21. patra běhaly dvoučlenné týmy hasičů při tradičním Memoriálu záchranářů z Manhattanu, který se uskutečnil dnes v budově krajského úřadu v Liberci. Závodu se zúčastnilo téměř 30 družstev profesionálních a dobrovolných hasičů, policistů a zdravotníků z celé země. Nejrychlejší byli profesionální hasiči z Mělníka. Hasiči museli zdolat v plné výstroji 860 schodů a převýšení více než 80 metrů. Měli na sobě 12 kilogramový dýchací přistroj, masku, přilbu a taky hadice, sekyru nebo lano - celkem asi 25 kilogramů materiálu. V cíli si vylévali z výstroje pot. Rekord je těsně pod tři minuty.

Zdravotnici končili závod o čtyři patra níž. Zatímco hasiči v cíli rozhodili jednu hadici, zdravotníci a policisté tam přenesli o několik metrů šedesátikilovou figurínu a provedli na ní umělé dýchání.

Memoriál připomíná záchranáře, kteří zahynuli při teroristickém útoku na Světové obchodní centrum 11. září 2001. Závody pořádá sbor dobrovolných hasičů z Liberce - Růžodolu od roku 1999. V prvních dvou letech šlo však jen o kondiční soutěž - výstup do 21. patra. Prvního memoriálu po roce 2001 se zúčastnilo 70 družstev, v dalších letech jich přijelo vždy jen kolem 30.(s využitím ČTK)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky