Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman diskutoval s juniorskými lyžaři z regionu Møre og Romsdal

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 04. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6344|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman Petr Skokan přijal dnes v sídle Libereckého kraje delegaci jedenácti juniorských lyžařů,

studentů a jejich pedagogy ze sportovního gymnázia  v městě Stranda. Tříapůtisícové městečko  leží v regionu. Møre og Romsdal, s nímž má Liberecký kraj navázánu dlouhodobou přátelskou spolupráci.

studenti měli velký zájem seznámit se s fungováním Libereckého kraje, s mechanismy v oblasti školství a vzdělávání a velice se zajímali se o sportovní událost roku 2009 – Mistrovství světa v klasickém lyžování pořádané v Liberci,“ uvedl hejtman, který zavzpomínal na své  návštěvy v norském městečku Molde a poté musel odpovídat na řadu dotazů k fungování kraje.

“Ukázalo se, že

Poté zhledl  prezentaci norských hostí, kteří za tento „film“ získali grant na cestu do Libereckého kraje a Prahy.

uvedla jedna z učitelek Jorunn Vigdalová s tím, že vedle běžeckých disciplín se na sportovním gymnáziu věnují fotbalu,  volejbalu, házené a snowboardu.

„Chtěli jsme ukázat, jak funguje střední škola v našem městě. Studují tu vedle sebe studenti gymnázia, sportovního gymnázia, mezi nimi i zde  přítomný Lars Eirval, letos stříbrný na juniorském mistrovství Norska, a tří učebních oborů – mechanika, zdravotnictví a sociální služby a kuchař - číšník,“

„Informovali jsme také, že právě probíhající reforma norského školství například znamená, že všichni studenti musejí mít vlastní notebook. Na něj jim může škola přispět čtvrtinou pořizovací ceny,“ doplnila.
 

Na otázky týkající mistrovství světa v lyžování odpovídal Jaroslav Honců, generální sektretář Organizačního  výboru MS 2009 a dlouholetý trenér reprezentačních běžeckých týmů Československa, Jugoslávie a Rakouska.

Leoš Křeček a Daniel Merz z odboru školství KÚLK uzavřeli setkání informacemi o systému školství v České republice.

„Pozváním do sídla Libereckého kraje jsme byli velice potěšeni, je vidět že vaši představitelé mají zájmen o spolupráci. Budeme muset něco podobného prosadit  v našem kraji,“ podotkla  Kristbjorg Bjorndalová, druhá z kantorek.

Studenti již navštívili jablonecké sportovní gymnázium Dr. Randy, Divadlo F. X. Šaldy, Centrum Babylon a vyšli pěšky na Ještěd. Poslední dva dny stráví v Praze.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky