Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman diskutoval s žáky z Nového Boru

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 10. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5689|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Krajský úřad Libereckého kraje navštívila včera exkurze dětí 5.tříd ze Základní školy U Lesa v Novém Boru. Návštěva byla součástí jejich vlastivědné exkurze do krajského města. Celkem 47 dětí z tříd 5. B a 5. C se svými učitelkami navštívilo novou Tipsport Arenu, Centrum Babylon a sídlo Libereckého kraje. Po prohlídce krajského úřadu s nimi v sále zastupitelstva diskutoval hejtman Petr Skokan a odpovídal na všetečné otázky páťáků.

„Taková návštěva mě vždy potěší, děti jsou velmi upřímné a bezprostřední,“ řekl hejtman.

Děti se v 5.ročníku v předmětu Vlastivěda učí o České republice, kraji a městu, kde žijí. Proto hlavním cílem exkurze bylo přímo na místě poznat krajské město a dozvědět se více o správě Libereckého kraje. Součástí návštěvy byla prohlídka budovy, v níž sídlí Krajský úřad, vyhlídky na nejvyšší budově Libereckého kraje a hlavně osobní setkání s hejtmanem Libereckého kraje Petrem Skokanem. Děti mu v zasedacím sále Zastupitelstva LK kladly své otázky – například jaký je jeho denní plán, s kým se ve své funkci setkal, jaký sport má nejraději , jaké  má koníčky a mnoho dalších.

„Nejraději mám kolo, rád také jezdím na motocyklu,“ odpověděl Petr Skokan na jednu z nich.

Na závěr setkání hejtman předal zástupcům každé třídy, za 5.B Matěj Dvořák a za 5.C Andrea Žabčíková,  knihu o Libereckém kraji s osobním věnováním a každý z žáků obdržel i malou pozornost s logem Libereckého kraje jako památku na nevšední  návštěvu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky