Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman hostem a řečníkem na schůzce s německými partnery

Bc. Fulková Andrea

  • 07. 10. 2011 14:39
  • Školství

Sdílet článek

V německém Görlitz se dnes uskutečnila schůzka zástupců místních zemských okresů.  Cílem tohoto již dvacátého sedmého setkání bylo celkové zhodnocení dosavadní práce a nastavení okruhů na rok 2012.

Potřebu intenzivnější regionální spolupráce v rámci tzv. Trojzemí, omezení paralelních přeshraničních projektů a důraznější apel na dotahování projektů například v oblasti dopravy či pěších stezek, i to byla slova, jež zazněla na shromáždění zástupců zemských okresů. Tohoto shromáždění se účastnili i zástupci Polska – Dolnoslezského vojvodství. Českou republiku, resp. Liberecký kraj, zastupoval hejtman Stanislav Eichler, který na setkání vystoupil s prezentací na téma perspektivy přeshraniční spolupráce na česko-saských hranicích. Ve svém projevu zmínil zejména aktuální situaci při zakládání Evropského uskupení pro územní spolupráci (ESÚS). „Německé partnery naše česko-polská aktivita v oblasti ESÚS velmi zaujala a nadchla. Hodlají ji plně podporovat, čemuž bychom mohli do budoucna rozumět jako vítané zapojení se do tohoto seskupení,“ dodává hejtman Eichler.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky