Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK otevřel rekonstruovaný most po povodni z roku 2010 v Bílém Potoce

Šírová Květa

  • 09. 02. 2012 14:56

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD) společně se starostou obce Bílý Potok Vladimírem Hanzlem otevřel dnes celkem šest rekonstruovaných mostů v Bílém Potoce, které poničila povodeň v srpnu 2010.  

„Slavnostní otevření mostů se konalo na opraveném mostu, na jehož obnově se finančně, kromě obce a Ministerstva pro místní rozvoj ČR, podílel také Liberecký kraj. Na rekonstrukci právě tohoto mostu přispěl kraj částkou 400 tisíc korun. Peníze pocházely z veřejné sbírky, kterou Liberecký kraj vyhlásil bezprostředně po povodni v srpnu 2010,“ řekl hejtman Eichler.

V Bílém Potoce napáchala povodeň v srpnu 2010 škody za celkem 60 mil. korun. Zničeny byly čtyři mosty, dvě lávky a dalších 10 mostů bylo poškozeno. Došlo také ke stržení třech opěrných zdí a poškození komunikací.

 „V současné době máme již postaveny čtyři mosty, dvě lávky, dvě opěrné zdi a opraveny tři mosty. Výše doposud vynaložených finančních prostředků na opravu mostů, lávek a opěrných zdí je 37 mil. korun,“  doplnilstarosta Hanzl.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky