Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK předal Krajské policii Libereckého kraje slavnostní prapor

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 06. 2011 17:41
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Hejtman LK Stanislav Eichler dnes předal dnes na nám E. Beneše v Liberci u příležitosti 20. výročí vzniku Policie ČRkrajskému řediteli PČR LK  plk. Milanu Frankovi za účasti Čestné stráže Policie ČR slavnostní prapor věnovaný Libereckým krajem.

„Předáním slavnostního praporu bylo dovršeno budování krajského ředitelství našeho kraje, které vzniklo teprve 1. ledna 2010,“ řekl hejtman.

„Rada Libereckého kraje rozhodla ocenit Vaše výborné výsledky při ochraně bezpečnosti a pořádku. Bude mi velkou ctí a milou povinností předat slavnostní prapor Krajskému ředitelství Policie Libereckého kraje.

Krajské ředitelství již prokázalo i za tuto krátkou dobu své existence pohotovost a připravenost kvalifikovaně zasáhnout například při loňských srpnových povodních, kdy Integrovaný záchranný systém Libereckého kraje prošel skutečnou zkouškou ohněm.

Mohu potvrdit, že všechny složky IZS potvrdily profesionalitu, dovednosti a znalosti a velmi dobrou komunikaci s vedením Libereckého kraje. I proto se podařilo, přes obrovské škody, další následky povodně alespoň částečně eliminovat.

Mé poděkování patří policistkám, policistům a občanským zaměstnancům za každodenní plnění jejich nelehkých úkolů. Na tomto místě si dovolím veřejnosti připomenout, že za 20 let položilo své životy při výkonu služby na 60 příslušníků policie.

Děkuji vám za vaši práci, za to, že přes silně restriktivní rozpočtová opatření usilujete o stabilizování policie a zachování standardů vašich služeb.

A slavnostní prapor Libereckého kraje, který dnes obdržíte, ať je symbolem vaší poctivé a usilovné práce ve prospěch občanů našeho kraje,“ řekl dále Stanislav Eichler.

Po přijetí praporu byli před libereckou radnicí oceněni policisté, zaměstnanci policie, významní představitelé složek IZS a jejich další pracovníci "Plaketou ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje", a to v souvislosti s 20letým výročím Policie ČR.

Mezi oceněnými byl i hejtman, ředitel HZS LK, ředitel ZZS LK a další představitele IZS.

„Plaketu ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje jsem přijal jako potvrzení velmi dobré spolupráce vedení Libereckého kraje s policií, záchranáři, hasiči a zdravotníky. Slibuji, že se budeme snažit ji dále zdokonalovat, posilovat a rozšiřovat. Z vlastní zkušenosti totiž víme, že vzájemná součinnost všech ozbrojených a záchranných složek, která byla mnohokrát prověřena při již zmíněných povodních a dalších závažných událostech, je nejdůležitější pro ochranu životů, zdraví a majetku občanů,“ uvedl mimo jiné v závěrečném proslovu hejtman.

Odpoledne pak byl zahájen   prezentační den věnován ukázkám složek IZS, dětským hrám a soutěžím..Návštěvníci viděli technické vybavení jednotlivých složek IZS, včetně pyrotechniků, ale i subjektů, které s nimi spolupracují, například ČČK.. Kromě techniky se jednotlivé složky prezentovaly zajímavými ukázkami své činnosti.
Celým dnem návštěvníky provázel Jan Žíla a hudební doprovod se postaral Big Band Hudby Policcie ČR se svými sólisty.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky