Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtman LK se setkal s předsedkyní a krajskou ředitelkou ČSÚ

26. 10. 2011

Hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD) včera přijal v sídle Libereckého kraje předsedkyni Českého statistického úřadu (ČSÚ) Ivu Ritschelovou, která mu osobně představila Stanislavu Riegerovou, jež od začátku roku 2012 nastoupí do funkce ředitelky Krajské správy Libereckého kraje ČSÚ.

Stanislava Riegerová pracuje pro ČSÚ na Liberecku již od roku 1984, prošla řadou pracovních pozic a má tak konkrétní znalosti z činnosti statistiků, včetně terénního sběru dat

„Přestože i v současnosti ČSÚ na úrovni krajů běžně působí, nově zřízené krajské správy budou mít větší pravomoci při jednání se samosprávami i dalšími státními orgány v krajích a stanou se jejich plnohodnotným partnerem. Proto jsem se rád s paní předsedkyní a ředitelkou sešel a hovořil s nimi například o komunikaci ČSÚ směrem k uživatelům i ke kraji,“ řekl hejtman.

„Touto změnou struktury fungování ČSÚ se uzavře poslední, třetí etapa organizačních změn úřadu, která bude znamenat i převedení větších pravomocí,(zejména v oblasti komunikace právě do regionů,“ informovala předsedkyně ČSÚ.
Krajští ředitelé mají podle ní zajistit svými pravomocemi lepší spolupráci s regionálními partnery – ať už na veřejnoprávní, akademické nebo podnikové úrovni.
Bc. Stanislava Riegerová rovněž prezentovala hejtmanovi některá „nej“ Libereckého kraje.
Například - Liberecký kraj je z hlediska rozlohy i počtu obyvatel druhým nejmenším v republice. Liberecko je nicméně významným regionem nejen z ekonomického či dopravního hlediska – zejména díky spojení rychlostní silnicí R10 s Prahou a výhodnému železničnímu spojení na polské a německé metropole. Region může sloužit i jako dlouhodobý příklad pro přeshraniční spolupráci, neboť už dvě desetiletí aktivně spolupracuje se svými sousedy v rámci Euroregionu NISA.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588