Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK se zúčastnil diskusního večera s podnikateli

Šírová Květa

  • 28. 06. 2011 09:35

Sdílet článek

 Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler se včera zúčastnil diskusního večera s podnikateli, který pořádá pravidelně Okresní hospodářská komora na Petříně v Jablonci nad Nisou. Mezi pozvanými hosty byl také Jan Mládek, ekonomický expert a ministr financí ve stínové vládě ČSSD a Ladislav Minčin, I. náměstek ministra financí, Vlády ČR. 

„Se zástupci hospodářské komory se setkávám pravidelně a jsem rád, že jejich aktivity vůči podnikatelům nejsou jenom prázdná gesta. Včerejší setkání s podnikateli na Petříně bylo především o ekonomické situaci našeho státu a o připravovaných reformách.. Myslím, že je důležité aby potřeba reforem zaznívala na všech úrovních, ale zpochybňují se kroky a způsob, kterým by reformy měly být uskutečňovány. K těmto krokům má výhrady nejen opozice, ale i obyvatelé se středními příjmy a malý a střední podnikatelé, kterých se připravované škrty dotknou nejvíce,“ řekl hejtman Stanislav Eichler.

Diskuse se odehrávala ve směru současných vládních reforem, které podnikatelé ne vždy kladně přijímají, protože segment drobného a středního podnikání mohou zasáhnout připravované změny sazeb daně z přidané hodnoty.

„Hovořilo se také o tom, že by na vládní úrovni měly být urychleně přijímána účinná protikorupční opatření, protože prezentace reformy, jejíž náklady určitě ponese obyvatelstvo, se bude velice obtížně odehrávat za poměrů, kdy se bude poukazovat na to, že systém je děravý a občané mají přinášet oběti, které mizí v systémových dírách. Dále jsme připomněli, že legislativní a reformní opatření by měla být přijímána na patřičné konsensuální úrovni, aby nebyla po několika měsících znovu měněna. Proto jsme na naše setkání pozvali zástupce Vlády ČR a stínové vlády,“ řekl Vladimír Opatrný, předseda představenstva Krajské hospodářské komory.    

„V současné nevyjasněné a vratké globální ekonomické situaci je velice důležité aby podnikatelská aktivita byla zaměřená do netradičních destinací jako jsou například Brazílie, Rusko, Indie a Čína a další země zařazené do skupiny N 11, to znamená země, které mají nejdynamičtější ekonomiky. Hospodářská komora za této situace nachází oporu u Libereckého kraje, a to jak díky informovanosti podnikatelských subjektů, tak díky misím do netradičních destinací,“ dodal Opatrný.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky