Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtman LK Stanislav Eichler jednal na Zámku v Přibyslavi s dobrovolnými hasiči

21. 10. 2011

 

Hejtman LK Stanislav Eichler včera a dnes spolu s dalšími hejtmany  setkal s představiteli celostátního vedení Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, které se uskuteční v Centru hasičského hnutí na Zámku v Přibyslavi.

Na programu byla podle hejtmana například tato témata: Podíl zásahových jednotek dobrovolných hasičů v systému IZS, Dotace krajů jednotlivým KSH, Zkušenosti se získáváním prostředků z Fondů Evropské unie či Oceňování krajů směrem ke složkám IZS.

„Zdůraznil jsem za sebe i členy Rady Libereckého kraje, že práce dobrovolných hasičů si vážíme a dle možností ji podporujeme. Že je to dobře, se prokázalo v jejich  skvělých výsledcích v době loňských bleskových povodní,“ uvedl hejtman a připomněl, že se od i další radní pravidelně zúčastňují výročních schůzí, hasičských soutěží dospělých i dětí  a dalších akcí jednotlivých dobrovolnických hasičských sborů po celém Libereckém kraji.

„Nelze samozřejmě zapomínat ani na to, že sbory dobrovolných hasičů jsou mnohde jediným tahounem kulturního, sportovního a společenského dění v obci,“ doplnil.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588