Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK zahájí v sídle kraje výroční konferenci Programu Cíl 3

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 06. 2011 16:05

Sdílet článek

 

Pod heslem „Česko-saská spolupráce spojuje sousedy na Nise“ se 20. června od 13.30 hodin uskuteční v sídle Libereckého kraje, U jezu, v Liberci konference Programu Cíl 3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce 2007-2013 mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko. Konferenci zahájí hejtman LK Stanislav Eichler.

 Mezi pozvanými hosty je náměstek ministra Ministerstva pro místní rozvoj České republiky
Michal Janeba, vedoucí Oddělení pro evropské záležitosti Saského státního ministerstva pro hospodářství, práci a dopravu Dr. Elisabeth Harder, ředitel Odboru pro evropskou územní spolupráci Ministerstva pro místní rozvoj České republiky RNDr. Jiří Horáček, vedoucí referátu pro Řídící orgán programu EU „Přeshraniční spolupráce“ Saského státního ministerstva hospodářství, práce a dopravy Stephan Brauckmann, zástupce Evropské komise DG Region pan Guus Muijzers, vedoucí oddělení Infrastruktura a rozvoj měst Saské rozvojové banky - dotační banky - (SAB) Jörg Mühlberg. A náměstek hejtmana pro evropské projekty Vít Příkaský.

 

Od začátku dotačního období programu EU „Program Cíl 3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce 2007-2013 mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko“ schválil Monitorovací výbor velký počet slibných projektů. V rámci informační konference pod heslem „Česko-saská spolupráce spojuje sousedy na Nise“ představí kooperační partneři 18 projektů přeshraniční spolupráce formou výstavy a poskytnou tak přímo zajímavé informace k průběhu realizace.

„Široké spektrum oblastí programu, v kterých lze získat dotaci, umožňuje realizaci přeshraničních projektů v nejrůznějších oblastech života společných příhraničních regionů. Zahrnuje oblasti infrastruktury, hospodářské spolupráce, kultury, životního prostředí a bezpečnosti. Cílem dotace je podpora vyrovnaného hospodářského, sociálního a ekologického vývoje v dotačním území a posílení soudržnosti v regionu,“ uvedl Vít Příkaský.

V prostorách konferenčního centra bude k tomuto tématu instalována výstava až do 1. července 2011. Zároveň bude v den konference na parkoviště vedle budovy krajského úřadu od 13:00 do 15:00 hodin pro veřejnost k vidění požární technika pro přeshraniční zásahy, pořízená z dotačních prostředků.

 

Z krajského úřadu poputuje výstava od 4. července 2011 ještě blíže k hranici, do Multifunkčního centra v Hrádku nad Nisou. Slavnostní zahájení se uskuteční v pondělí 11. července 2011 ve 14:00 hodin. Pro obyvatele regionu a návštěvníky zde bude přístupna ještě do 22. července 2011.

.Více informací na www.ziel3-cil3.eu, www.kraj-lbc.cz/rozvoj

http://www.kraj-lbc.cz//id:123518

 

Česko-saská spolupráce spojuje sousedy na Nise

Program Výroční konference

k Programu Cíl 3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007-2013

Termín: 20.06.2011

Místo: Krajský úřad Libereckého kraje – konferenční centrum

(www.kraj-lbc.cz) čas

místnost a téma

přednášející

poznámky

do 13:00

Příjezd hostů

Společný technický sekretariát (JTS), Saská rozvojová banka-dotační banka-(SAB)

13:30 – 14:15

Konferenční sál – 3.patro

Přivítání a moderace

Přivítání hejtmanem kraje

Zdravice politiků

Přeshraniční spolupráce České republiky a Svobodného státu Sasko

Přeshraniční spolupráce regionů

 

§ moderace SAB

 

Mgr. Stanislav Eichler Liberecký kraj, Hejtman

Ing. Michal Janeba Ministerstvo pro místní rozvoj

Náměstek ministra pro regi-onální rozvoj a cestovní ruch

Dr. Elisabeth Harder

Saské státní ministerstvo hospodářství, práce a dopravy, Evropské záležitosti

Mgr. Stanislav Eichler

Liberecký kraj, Hejtman

14:15 – 14:40

Konferenční sál – 3.patro

Stručný přehled k projektům, které se prezentují na výstavě

 

§ Projekty představí SAB

 

18 přeshraničních projektů

14:40 – 15:00

Konferenční sál – 3.patro

Dotazy zástupců tisku

 

§ Moderace SAB

 

15:00 – 15:30

Konferenční sál – 3.patro

Prohlídka výstavy realizovaných projektů v předsálí a poskytnutí informací tisku a hostům

Lead partneři s projektovými partnery

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky