Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman navštívil děti v Dětských domovech v Semilech a Jablonci nad Nisou

Šírová Květa

  • 05. 12. 2011 17:33

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler navštívil dnes děti v Dětských domovech v Semilech a v Jablonci nad Nisou.

„Stalo se pro mě milou tradicí, že každý rok v začátku Adventu navštěvuji děti v dětských domovech a jako dárek jim předávám čokoládové adventní kalendáře,“ řekl hejtman.

V Semilech přivítal hejtmana ředitel dětského domova Mojmír Hojač a celkem 14 dětí. Celková kapacita domova je 16 míst. V Semilech si děti jako každý rok povídaly s hejtmanem na různá témata.

„Kromě vánočních tradic a historie děti zajímala náplň práce hejtmana. Ptaly se také na volební systém a na to, jak hejtman tráví Vánoce. Bylo to velmi příjemné povídání a překvapilo mě, jak jsou zvídavé a nestyděly se zeptat na to, co je opravdu zajímá. Jako velký příklad jsem jim dával jejich kamaráda Michala Ďordě, který, ač pochází z dětského domova z Frýdlantu, studuje nyní dvě vysoké školy a je na stáži v Bruselu v rámci zastoupení Libereckého kraje,“ prozradil hejtman.

V Jablonci nad Nisou čekalo na hejtmana jedenáct dětí z celkových 26. Nepřítomné děti byly, dle informací ředitele domova Jana Řičáře na kroužcích nebo internátech.

V obou domovech si děti přichystaly milé přivítání a dárečky, které vlastnoručně vyrobily.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky