Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman odměnil pamětním listem vítěze soutěže Cena inovace 2007

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 12. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5949|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V sídle Libereckého kraje přijal včera hejtman LK Petr představitele vítězných firem, které byly oceněny na  14. zasedání třístranné Rady Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa v závěru listopadu na polském zámku Brunow v Boleslawieci. Cenou Inovace 2007.  
Zároveň v roli prezidenta české části
Euroregionu Nisa jim v přítomnosti předsedkyně liberecké Okresní hospodářské komory Evy Březíkové a sekretáře ERN Jaroslava Zámečníka. předal  Pamětní list hejtmana

„Mezinárodní hodnotitelská komise vyhodnotila a ocenila vaše nové a hospodářsky významné výrobky, výrobní metody a postupy s inovačním potencionálem a také příkladná partnerství privátního a veřejného sektoru (PPP) v Euroregionu Nisa,“ uvedl na adresu přítomných Petr Skokan.

Okresní hospodářská komora  v Liberci, která je v české části ERN je již popáté nositelem a garantem projektu, opět  hodnotila soutěžící ve třech kategoriích.

V kategorii BEST INNOVATION – Nejlepší inovace získala l. místo firma SINGING ROCK s.r.o. z Poniklé za sportovní a záchranářské lano, vyráběné inovační technologií a chráněné mnoha zahraničními a domácími patenty. Firma vyváží do 42 zemí světa.

„V téže kategorii se na III. místě umístila firma DTZ s.r.o. z Liberce za ústí hořáků do spalovacích energetických pecí, u něhož byl použit nový keramický materiál. Tato inovace znamená vysoké energetické úspory, chrání životní prostředí a je rovněž chráněna patentem,“ doplnila předsedkyně OHK Eva Březíková..

V kategorii BEST PARTNERSHIP – Nejlepší spolupráce se na II. místě umístilo Mezinárodní centrum UNIVERSIUM o.p.s. z Liberce.

„Centrum spolupracuje již řadu let s partnerem z německého Löbau. Jejich spolupráce je velmi úspěšná v oblasti vzájemně pořádaných akcí na kulturním, společenském a sportovním poli pro postižené spoluobčany.“ vysvětlila předsedkyně.

Do mezinárodního kola soutěže z našeho regionu postoupily mimo oceněné firmy ještě :

VÚTS, a.s. Liberec, TRUMPF Liberec, spol. s r.o. Hana Kortánová + Město Železný Brod a

SINGING ROCK + Integrovaná střední škola Semily.

„Zástupcům oceněných firem  jsem rád poděkoval za příkladnou reprezentaci  Euroregionu NISA,“ uzavřel setkání hejtman.

„Velice si přijetí ceníme. Věřím, že tyto regionální firmy budou podporovány i Libereckým krajem, vždyť strojírenské obory byly a jsou chloubou našeho kraje,,“  řekl Karel Švehla, jednatel a ředitel společnosti DTZ, který také prozradil, že jejich hořáky hoří i v největší české tepelné elektrárně Prunéřov.

Projekt je finančně podporován z prostředků Interreg IIIA.





Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky