Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman Petr Skokan a předseda ČOV Milan Jirásek stvrdili dohodu podpisem

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 10. 2008 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:7047|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman Libereckého kraje, Petr Skokan, a předseda Českého olympijského výboru, MUDr. Milan Jirásek, se ve čtvrtek 9. října v pravé poledne sešli, aby podepsali Smlouvu o pořádání Her 4. zimní Olympiády dětí a mládeže, která se uskuteční v Libereckém kraji ve dnech 31. ledna – 5. února 2010. Podpisu byli přítomni náměstek hejtmana Mgr. Petr Doležal a Hana Počtová, manažerka pro dětskou olympiádu.

Je pro mě ctí, že mohu podepsat takovouto dohodu, která podporuje sport mezi mládeží,“ uvedl hejtman Petr Skokan.

„Liberecký kraj má velký sportovní potenciál, a tak věřím, že  čtvrtá zimní dětská olympiáda bude ze všech dosud pořádaných nejlepší,“ poznamenal Milan Jirásek.

„Jde nám o to, aby nová sportoviště sloužila i mládeži a aby se na vlastní kůži seznámili s olympijskými symboly, ceremoniály a také s myšlenkou fair play,“ dodal Petr Doležal. 

Kandidaturu Libereckého kraje schválila Rada Libereckého kraje na svém jednání dne 6. května 2008. Následně byla provedena celá hodnotící procedura na straně Českého olympijského výboru, jehož součástí byla také inspekční návštěva, aby dne 18. června 2008 rozhodl Výkonný výbor ČOV o tom, že pořadatelem Her 4. zimní olympiády dětí a mládeže 2010 bude právě Liberecký kraj.

 „O možnosti ucházet se o pořadatelství Her zimní olympiády dětí a mládeže jsem s mými spolupracovníky uvažoval již v roce 2005. Nakonec jsme od tohoto záměru ustoupili. Teprve sportovně diplomatický úspěch spočívající v pověření Libereckého kraje pořadatelstvím Evropského zimního olympijského festivalu mládeže 2011 nás utvrdil v tom, že Liberecký kraj je tím správným místem pro setkání nejlepších mladých sportovců. Česká Olympiáda se tak vlastně stane plnohodnotnou generálkou před Evropským festivalem. I proto bude kraj na organizaci spolupracovat s obecně prospěšnou společností EYOWF 2011,“ vysvětlil náměstek hejtmana.

Pro Hry 4. zimní olympiády bude v Libereckém kraji využito již vybudovaných a využívaných sportovních areálů. Jejich centrem se sice stane Liberec, ale budou využita i sportoviště v dalších městech. Poprvé v historii Her zimních olympiád dětí a mládeže budou všichni jejich účastníci ubytováni v jednom městě, což jim umožní naplno si užít atmosféru her. K jejich ubytování budou využity kapacity domovů mládeže, internátů a částečně také vysokoškolských kolejí.

Centrem veškerého dění se stane liberecká Tip sport aréna, kde proběhne slavnostní zahajovací ceremoniál stejně jako ceremoniál ukončovací. Medailovým prostorem, bude stejně jako v případě Mistrovství světa v klasickém lyžování, prostor nám. Dr. E. Beneše.

 „Pořadatelství Her zimní olympiády dětí a mládeže v Libereckém kraji je logickým vyvrcholením dlouhodobé a úspěšné práce trenérů mládeže, činovníků krajských sportovních svazů a v neposlední řadě také volené reprezentace na krajské i obecní úrovni. V minulosti zde vznikla či byla modernizována celá řada sportovišť, která splňují nejpřísnější kritéria a jsou vhodná pro pořádání takto významných sportovně společenských akcí. Navíc úspěchy mladých reprezentantů našeho kraje na předchozích zimních olympiádách, kdy vždy s velkým bodovým náskokem zvítězili v celkovém hodnocení krajů, jsou jistě velkým příslibem a zároveň závazkem. Pořadatelstvím jim umožníme předvést své nesporné kvality v domácím prostředí,“ uzavřel hejtman.  
Základní informace o účasti LK na ZODM 2010:

Maximální počet členů výpravy Libereckého kraje: 92 osob, z toho 75 sportovců, 15 trenérů a 2 vedoucí výpravy, náklady na zabezpečení reprezentace Libereckého kraje na Hrách IV. ZODM  2010 v případě schválení účasti jsou předpokládány ve  výši cca 1 milión Kč.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky