Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman podepsal první rozhodnutí o poskytnutí dotace z MMR na škody po povodních na silnicích II. a III. třídy v LK

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 10. 2011 17:10
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Liberecký kraj obdržel začátkem října tohoto roku z Ministerstva pro místní rozvoj prvních 10 rozhodnutí o poskytnutí dotace z programu Obnova obecního a krajského majetku postiženého živelní nebo jinou pohromou, včetně pokynů k nastavení rozpočtového limitu. Jedná se o akce rekonstrukce mostů na silnicích II. a III. třídy.

„Podepsal jsem výše uvedené dokumenty, čímž jsem odsouhlasil podmínky čerpání dotace ve výši 50 % celkových způsobilých nákladů akcí. Krajská správa silnic LK, p.o. již zahájila realizaci rekonstrukcí mostů na silnicích II. a III. třídy, které byly poškozeny povodněmi,“ uvedl hejtman.. 

Liberecký kraj v oblasti obnovy silnic II. a III. třídy poškozené povodní ze srpna roku 2010 podal celkem 65 žádostí o celkových nákladech cca 1,16 mil. Kč, tzn., že bylo požádáno Ministerstvo pro místní rozvoj o necelých 581 mil. Kč na opravy silnic II. a III. třídy na území Libereckého kraje.

Celkový finanční objem 10 akcí, na které Liberecký kraj získal rozhodnutí o poskytnutí dotace je cca 105 mil. Kč, z toho polovinu Liberecký kraj získá z výše uvedeného programu Ministerstva pro místní rozvoj a zbylých 50 % bude Liberecký kraj čerpat z úvěru na revitalizaci mostů na silnicích II. a III. třídy (celkem úvěr 500 mil. Kč).

První akce, na které bylo vystaveno rozhodnutí Ministerstvem pro místní rozvoj jsou:

Oprava mostu č. 270 -9 v Břevništi,

Oprava mostu č. 268 32-3, v Brenná (Zákupy),

Oprava mostu č. 268 36-8, Svitava,

Oprava mostu č. 268 34-3, Zákupy,

Oprava mostu č. 262 19-1, Žandov,

Oprava mostu č. 2622-2, Dobranov – Písečná,

Oprava mostu č. 2621-3, Vlčí Důl, (Zákupy)

Oprava mostu č. 0358-1, Předlánce,

Oprava mostu č. 268-019, Mimoň,

Oprava mostu č. 270-006, Boreček.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky