Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman poslal do Jizerek na 900 cyklistů

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 06. 2009 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:8222|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Na  900 cyklistů poslal v sobotu  startovním výstřelem na trať 9. ročníku Jizerské padesátky na horských kolech hejtman LK Stanislav Eichler. Na trasu 60 nebo 26 km dlouhou vyjeli i tandemy s nevidomými závodníky a také recesisté na koloběžkách.

„Příštího, jubilejního 10. ročníku se určitě zúčastním,“ prohlásil hejtman při pohledu na pestrobarevný peloton, v němž sice byli špičkoví jezdci jako Jana Hruška, cyklokrosaři Radomír

Šimůnek mladší a Martin Bína, nebo také mistr světa v běhu na lyžích Martin Koukal, deblkanoista stříbrný ve vodním slalomu z OH v Pekingu (s Ondřejem Štěpánkem) Jaroslav Volf,  dálkový běžec na lyžích Stanislav Řezáč nebo juniorská mistryně světa a obhájkyně titulu Královna Jizerských hor Zuzana Kocumová, ale i ryzí amatéři a rekreační jezdci.

Po dramatickém průběhu vyhrál hlavní závod Cyklo Patria Direct Jizerská 50 specialista Jan Hruška. Druhé místo ve finiši vybojoval Robert Novotný před Martinem Bínou.

Mezi ženami byla nejrychlejší Pavlína Černá před Michaelou Procházkovou a běžkyní na lyžích

Zuzanou Kocumovou, která se zároveň díky součtu časů ze zimního  a letního závodu stala Královnou Jizerských hor, Králem pak Stanislav Řezáč.

Závod mužů na 26kilometrové trati vyhrál Lukáš Linhart před Jakubem Rydvalem a Jakubem Panýrem, mezi ženami byla nejlepší na stejné distanci Petra Hynčicová před Kateřinou Švihovou a Petrou Šmiravsovou.

Ceny vítězům předávala statutární náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová a ředitel závodu a předseda pořádajícího libereckého Ski klubu J50 Jan Čejka.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky