Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman přijal vítěze krajského kola soutěží Živnostník a Firma roku 2012

Andrea Fulková

  • 16. 10. 2012 15:00

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD) se dnes setkal s vítězi krajského kola soutěží Vodafone Firma roku Libereckého kraje 2012 a Era Živnostník roku Libereckého kraje 2012.

Nejlepším živnostníkem Libereckého kraje pro rok 2012 se stal smržovský šperkař Vladimír Hejral a nejlepší firmou kraje byla vyhlášena společnost Severochema Liberec, družstvo pro chemickou výrobu, kterou zastupoval ředitel podniku Roman Hrnčíř.  

„Byla pro mne čest a příjemná povinnost setkat se s představiteli firem a podniků, které v Libereckém kraji dosahují výborných výsledků a mají šanci být vzorem podnikatelům v jiných krajích či v Evropě," řekl hejtman Eichler. „Během našeho setkání a při společné debatě jsme se shodli na současné neuspokojivé situaci na trhu práce. Tím mám na mysli zejména nedostatek kvalitních řemeslníků a dále pracovníků v sektoru služeb. V dnešní době opravdu není lehké sehnat například spolehlivého a schopného klempíře, automechanika, ale i řezníka,"  vysvětluje Stanislav Eichler, který také jedním dechem dodává, že spatřuje obrovský potenciál pro toho, kdo v budoucnu zvolí za svou profesi řemeslo, ve kterém bude pečlivý, zručný a odpovědný.  

„V rámci našeho setkání jsme také probrali problémy rafinérského průmyslu a ceny vstupních surovin důležitých pro danou výrobu," dodává hejtman Eichler. „Oběma pánům jsem nakonec popřál mnoho štěstí v celorepublikovém kole soutěže, a také další úspěchy v jejich činnosti,“ řekl hejtman.

Společnost Severochema Liberec čítá 90 zaměstnanců. Výroba je zaměřena především na sortiment produktů užívaných k podpalování, grilování, dále se specializuje na výrobu ředidel a technických kapalin, čistících přípravků. Zabývá se také odstraňováním graffiti a ochranou budov před graffiti.

Firma Hejral Kov a šperk má 10 zaměstnanců. Specializuje se na autorskou, ale i sériovou výrobu zlatých a stříbrných šperků, zejména snubních prstenů, kterých nabízí více než 700 druhů.

Vyhlášení celostátních vítězů soutěží Vodafone Firma roku 2012 a Era Živnostník roku 2012 se bude konat 4. prosince v Praze a bude možné jej sledovat v přímém přenosu na ČT24.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky