Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtman Půta tentokrát zavítal do Turnova

20. 11. 2015

Tradiční výjezdy Martina Půty do obcí Libereckého kraje v rámci Hejtmanského dne jej tentokrát zavedly do města s přízviskem srdce Českého ráje, do Turnova. Hejtman Půta zde navštívil nemocnici, vybrané firmy, školy a podebatoval se žáky, dětským parlamentem, zastupiteli i občany. Celý den jej doprovázel starosta města Tomáš Hocke a místostarostky Petra Houšková a Jana Svobodová.   

Program hejtmana Libereckého kraje byl během jeho návštěvy v Turnově velmi nabitý. Nejprve hejtmana na městském úřadě přivítal starosta Tomáš Hocke a místostarostky Houšková a Svobodová. Po krátkém jednání se hejtman i s doprovodem přesunul do výrobny společnosti Mikula Turnov, s.r.o. Hejtman Půta i starosta Hocke si za odborného dohledu majitele Jiřího Mikuli, jehož společnost se letos stala vítězem soutěže Firma roku Libereckého kraje, uváleli a upekli vlastní pecen chleba. Právě takový pecen, který se honosí titulem Výrobek Libereckého kraje za rok 2015.

Další kroky hejtmana a starosty vedly do společnosti Sklostroj Turnov, která se zabývá produkcí strojů a zařízení pro výrobu obalového skla různých rozměrů a tvarů. Ve výrobní hale jim byl přímo v praxi předveden speciální automatický stroj určený na zahraniční export. Po této praktické ukázce následovala návštěva gymnázia, kde měl hejtman i starosta možnost debatovat s žáky školy. „Během besedy zazněly zejména praktické otázky o způsobu fungování kraje, opravách silnic, školách ve městě, vodném a stočném apod. Jsem rád, že velkou pozornost dění v regionu věnují i mladí lidé a že se ani oni nebojí zeptat či říci vlastní názor,“ řekl hejtman Martin Půta. 

Setkání s vedením Panochovy nemocnice a její prohlídka byla další zastávkou Hejtmanského dne, po které následoval oběd se starosty z okolních obcí Mírová pod Kozákovem, Příšovice, Kacanovy, Přepeře a Ohrazenice, během kterého byl hejtman seznámen se situací v jednotlivých obcích. V odpoledních hodinách se hejtman Půta a starosta Hocke setkali v prostorech ZŠ Zborovská s dětským parlamentem Žlutá Ponorka, jehož zástupci hejtmanovi předali připomínku na město Turnov v podobě umně vyrobené koláže. Následovalo setkání se zastupiteli města v kině Kulturního centra Turnov, na které zástupci města s hejtmanem řešili zejména otázku středních škol v obci. Posledním bodem dne bylo setkání s občany v hlavním sále kulturního centra. „Zdejší účast obyvatel byla tradičně velká, za což jsem samozřejmě rád,“ vyjádřil pochvalu po setkání s veřejností hejtman Půta. „Turnov je městem, ve kterém jsou lidé zvyklí přijít se zeptat, když je něco zajímá a říci, co si o tom myslí. Velmi správně vnímají, že je jejich právo a současně povinnost se ozvat, když se kolem nich něco děje,“ dodal hejtman.

Hejtman Libereckého kraje minimálně jednou v měsíci tráví celý den v některé z obcí našeho regionu. Posledním Hejtmanským dnem tohoto roku bude v pátek 11. prosince návštěva Hrádku nad Nisou.

Mgr. Fulková Andrea
andrea.fulkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226332
Mobil: 739541549