Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtman se na Hradě rozloučil s prezidentem Václavem Klausem

25. 09. 2008
[id:6990|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman Libereckého kraje Petr Skokan Skokan se spolu s ostatními hejtmany a pražským primátorem oficiálně rozloučil s prezidentem Václavem Klausem na Pražském hradě, kam je prezident pozval. Českou republiku totiž  za necelý měsíc  čekají krajské volby a regionální vlády se budou měnit.

Petr Skokan ve funkci hejtmana končí, v říjnových volbách svou pozici obhajovat nebude. Hodlá se ovšem stát senátorem za Českolipsko.

Třináctka hejtmanů - až na jednu výjimku z ODS - složila na Hradě účty, které se minimálně v jednom ohledu nijak nelišily od těch, které skládali jejich předchůdci. A to v neschopnosti prosadit zákony vzniklé v regionech.

"Parlament naše návrhy převážně zamítá. Přitom si nemyslím, že by byly nekvalitní. Jen tato cesta ještě nepatří mezi zavedené. Je zde prostor, kde by v budoucnu měly kraje přidat," konstatoval hejtman libereckého kraje Petr Skokan (ODS).

Komunikace se zákonodárci je i podle ostatních hejtmanů komplikovaná.

"Jediné, co se nám vlastně podařilo prosadit, je změna některých názvů krajů," komentoval s nadsázkou hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský (ODS).

Přesto se podle prezidenta existence krajů se ve správním uspořádání České republiky osvědčila.

“Myslím, že pod vaším – troufám si říci – moudrým a rozvážným vedením se kraje osvědčily. Jsem stoprocentně přesvědčen, že jste k tomu své vážné a důležité přidali i vy," řekl prezident.

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302