Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman se ohradil proti tvrzení ministryně školství

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 09. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5562|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Vážená paní ministryně,

 

obracím se na Vás znovu v souvislosti s aktuální situací kolem přípravy Mistrovství světa v klasickém lyžování 2009 v Liberci.

 

Považuji celou věc za zbytečně vyhrocenou, a to zejména z pohledu prezentace v médiích. V této souvislosti se musím ohradit vůči některým Vašim výrokům v pořadu Otázky Václava Moravce na ČT24 dne 2.9.2007, z nichž lze vyvozovat, že Liberecký kraj měl společně s dalšími subjekty kontrolovat využívání státních dotací určených pro budování zázemí MS 2009 a nečinil tak.

 

Zdůrazňuji, že Liberecký kraj poskytuje Statutárnímu městu Liberec vlastní finanční prostředky výhradně na budování potřebné infrastruktury MS 2009 a jejich čerpání také řádně vyhodnocuje a kontroluje. Kontrola využívání státních prostředků je jednoznačně v kompetenci státu, resp. MŠMT, Liberecký kraj k takové kontrole nemá potřebná oprávnění.

 

Jsem přesvědčený, že by bylo užitečné dosáhnout změny v tom smyslu, aby členy občanského sdružení mohly být i právnické osoby, čímž by instituce zásadním způsobem participující na přípravách MS 2009 dokázaly uplatnit svůj vliv a kontrolní mechanizmy. Dovoluji si Vás proto požádat o vyjádření k této navrhované změně a sdělení, jak hodlá MŠMT v záležitostech kolem občanského sdružení a příprav  MS 2009 v nejbližší době dále postupovat. Dále si Vás dovoluji požádat o vyjádření jakým podílem je MŠMT ochotno se podílet na ziscích či ztrátách vzniklých pořádáním MS 2009. Domnívám se, že tento podíl by se měl odvíjet buď od poměru vložených finančních prostředků nebo početního zastoupení v organizačním výboru.

 

Děkuji.

 

S pozdravem Petr Skokan, hejtman Libereckého kraje

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky