Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman se zúčastní slavnostního předání titulu Evropského města sportu městu Liberec

Šírová Květa

  • 29. 11. 2011 09:55

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler se ve středu 30. 11. ve večerních hodinách zúčastní slavnostního obřadu předání titulu Evropského města sportu městu Liberec. Mezi účastníky slavnostní ceremonie v Bruselu budou také europoslanci, ministři členských států EU a primátoři.

„Evropským hlavním městem sportu se stane Istanbul. Liberec se stane Evropským městem sportu a z rukou starosty Istanbulu tento titul převezme primátorka Liberce. Po ceremonii budou mít představitelé Evropských měst sportu ideální příležitost k výměně zkušenosti a interakci s městy, která tento titul také získala,“ prozradil hejtman.

Ocenění je podnětem pro orgány státní správy a sportovních odborů, aby plnily základní a rozhodující roli ve vytváření podmínek, které přispějí ke zlepšení všeobecné úrovně zdraví obyvatel díky zdravému fyzickému cvičení. Jeho posláním je formulovat sportovní politiku a rozvíjet infrastrukturu a modely, které mají mimo jiné usnadnit rozvoj sociální integrace znevýhodněných občanů ve společnosti: osob se zdravotním postižením, seniorů, mládeže a přistěhovaleckých menšin.

„Ocenění města Liberec vnímám jako jedinečnou příležitost zviditelnit Liberecký kraj jako region sportu. Jde  o prestižní záležitost, při které je možné zúročit již proběhlé významné akce, jakými byly například MS 2009, ODM nebo EYOWF,“ dodal hejtman.

V minulosti tituly získala například města: Palermo, Innsbruck, Rimini, Leicester, Parma, Nice a v roce 2011 se jím honosí i irský Limerick. Prestižní ocenění uděluje ACES EUROPE (Asociace evropských měst sportu při Evropské unii).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky