Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman se zúčastní zasedání komise COTER v Lisabonu

Šírová Květa

  • 04. 03. 2012 12:00

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje a předseda české delegace Výboru regionů EU Stanislav Eichler (ČSSD) se ve dnech  5. a 6. března na pozvání Antónia Costy, starosty Lisabonu, zúčastní 11. zasedání komise COTER (Komise pro politiku územní soudržnosti Výboru regionů) v Lisabonu.

„Výbor bude projednávat návrh stanoviska k nařízení o společných ustanoveních ohledně EFRR, ESF a Fondu soudržnosti a dále návrh stanoviska k návrhu nařízení o přezkumu legislativního rámce pro sítě TEN-T ,“ prozradil hejtman Eichler.

Součástí jednání komise COTER bude seminář na téma „Budoucnost dopravy v Evropě“. V první části semináře bude představena Transevropská dopravní síť.

„Tato část se bude zabývat problematikou související s vytvořením skutečně transevropské dopravní sítě, která přesahuje propojení vnitrostátních infrastruktur a chce sloužit zájmům EU jako celku. Budeme probírat jak zajistit, aby byly tyto projekty skutečně celoevropské a aby se o nich vědělo. Dále pak jak zabezpečit účinné a integrované dopravní sítě a jaké jsou perspektivy sdílené správy,“ sdělil hejtman

Ve druhé části semináře se bude diskutovat o Městské mobilitě. Konkrétně o tom, jaké výzvy ji čekají do roku 2020. Tato část zdůrazní problémy a obtíže, se kterými se města setkávají při realizaci své politiky pro městskou mobilitu. Jak mohou zavádění skutečných plánů městské mobility usnadnit. Jak se připravovat na předpokládané zvyšování objemu dopravy a přitom dodržet zásadu udržitelné mobility.

Třetí část semináře pak bude věnována Nástrojům k propojení Evropy a tomu, jakou roli mají hrát místní a regionální orgány.

„Bude se probírat problematika nového nástroje k propojení Evropy z pohledu místních a regionálních orgánů. Třebaže se uplatňuje centralizovaná správa a přístup shora dolů, jakou budou mít roli při vymezování, zavádění a financování projektů, které na základě tohoto nového nástroje vzniknou a další,“ dodal hejtman.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky