Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtman se zúčastní zasedání komise ENVE v Bruselu

06. 02. 2012

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD) a předseda české delegace Výboru regionů EU se v úterý 7. února zúčastní 12. zasedání komise ENVE při Výboru Regionů EU (komise pro životní prostředí, energetiku a změnu klimatu) v Bruselu.

„Během jednání bude projednáváno předběžné stanovisko k přezkumu politiky EU v oblasti kvality ovzduší a emisí. K tématu vystoupí pan Holgera Krahmera, poslanec Evropského parlamentu a bývalého zpravodaje EP ke směrnici o kvalitě vnějšího ovzduší a zástupce Evropské komise. Proběhne první čtení a přijetí návrhu stanoviska,“ informoval hejtman.

Dalším stanoviskem bude návrh nařízení o hlavních směrech transevropské energetické infrastruktury a vystoupí pan António Fernando Correi de Campos, poslanec Evropského parlamentu, zpravodaj EP k energetické infrastruktuře.

Jednání bude zakončeno kulatým stolem na téma hodnocení COP 17 resp. výsledků klimatické konference OSN v jihoafrickém Durbanu. V úvodu vystoupí pan Ilmar Reepalu, předseda komise ENVE a zástupce Výboru Regionů na COP17. S projevem přijde pan Jo Leinen, poslanec Evropského parlamentu a bývalý předseda výboru ENVI Evropského parlamentu. Prezentovat dále bude paní Laurence Graff, vedoucí oddělení pro mezinárodní a interinstitucionální vztahy Generálního Ředitelství pro oblast klimatu Evropské komise, pan Joris den Blanken, poradce pro politiku v oblasti klimatu, oddělení EU, Greenpeace a pan Michel Lebrun, člen Výboru Regionů a jeho zástupce na COP17.

Šírová Květa
kveta.sirova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 324
Mobil: 739 541 624