Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman uctil na Den vítězství památku padlých

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 05. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6453|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Českolipská radnice ve spolupráci s Klubem přátel muzea uspořádala na Den vítězství tradiční pietní akt, při kterém byli uctěni všichni, kteří ve druhé světové válce  bojovali proti fašistické nadvládě a před třiašedesáti lety přispěli k osvobození naší země. 

Vzpomínkový akt se uskutečnil 8. května u památníku na náměstí Osvobození.  Květiny u pamětní desky vojákům 2. polské armády generála Swierczewského na budově středního odborného učiliště na Palackého náměstí a u hrobu polského vojáka na městském hřbitově položil i hejtman Libereckého kraje Petr Skokan.

„Přišel jsem, abych se spolu s Vámi poklonil památce obětí II. světové války a poděkoval těm, kteří několikaletý válečný boj  s nelítostným nepřítelem dotáhli do vítězného konce. Jako táta čtyř dětí bych si moc přál, aby II. světová válka, která si vyžádala životy mnoha  milionů nevinných lidí,navždy zůstala posledním ozbrojeným konfliktem v dějinách lidstva. Přeji si, abychom na hrůzy této války nikdy nezapomněli a hlavně, aby se bombardování měst, holocaust, koncentrační tábory a plynové komory nevytratily ani z povědomí našich dětí a dětí jejich dětí…. Nedávný případ z terezínského hřbitova nechť je pro nás ojedinělým smutným mementem neúcty a snad i oné nevědomosti,“ řekl v krátkém proslovu hejtman.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky