Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman zahájil nový školní rok na dvou středních školách

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 09. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8648|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman LK Stanislav Eichler zahájil 1. září nový školní rok na dvou středních školách zřizovaných Libereckým krajem. Nejprve pozdravil studenty 1. A lycea na Obchodní akademii a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky v Šamánkově ulici v Liberci a poté studenty oboru mechanik strojů a zařízení a mechanik elektrotechnik ve třídě MS3 na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti v České Lípě.

„Jsem velmi rád, že tu dnes mohu být a společně s Vámi otevřít nový školní rok 2009/2010, ve kterém vás jistě čeká mnoho zajímavých zážitků.

Učitelskému sboru bych rád vyjádřil svůj obdiv nad jeho prací. Vzdělávání generací s sebou nese také velkou odpovědnost. Rád bych vám proto popřál, aby žáci byli pilnými studenty a respektovali vás a vědomosti, které jim předáváte, dokázali využít v dalším životě.

Studentům popřeji zápal pro studium, cílevědomost a hlavně zdravý úsudek, který jim pomůže rozpoznat, jak důležité v dnešní době je být vzdělaným člověkem,“ řekl mimo jiné hejtman.  

Ředitel OA Jaroslav Počer byl v krátké diskusi potěšen informací, že jeho škola má podle slov hejtmana velkou šanci na rekonstrukci střechy, oken a omítek z prostředků ROP Severovýchod.

Návštěvy v České Lípě se zúčastnila i starostka města Hana Moudrá, která prozradila, že je již připraven společný plán kraje a města na revitalizaci sportovního hřiště u SOŠ a SOU, které by využívala i blízká ZŠ Špičák s 1600 žáky.

„Naše škola má kolem 1500 studentů a učňů. Letos máme i o 20 zájemců více přihlášených do prvních ročníků,“ uvedl ředitel Milan Kubát, připomněl však, že konečná čísla budou známa v polovině září.









Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky