Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtmani a primátor Prahy jednali s ministrem vnitra o reformě veřejné správy

Hejtmani a primátor Prahy jednali s ministrem vnitra o reformě veřejné správy

[22151|9dca34a53973438aecf90fbd2a055e23|5|public/vnejsi_vztahy/hejtmani_fd41fa7446.jpg]

07. 12. 2007
[id:5918|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Dne 7. prosince 2007 se v Hradci Králové uskutečnilo 21. zasedání Rady Asociace krajů České republiky.

 

V rámci jednání Rady si hejtmani společně s primátorem hl. města Prahy prohlédli nový městský areál Hradce Králové: Regiocentrum Nový pivovar. V komplexu, který vznikl rekonstrukcí bývalého královéhradeckého pivovaru, nově sídlí vedle jedné z kateder královéhradecké univerzity či institucí regionálního významu také Krajský úřad Královéhradeckého kraje.

 

„Touto architektonicky složitou rekonstrukcí získal Hradec Králové nový veřejný prostor, kterým se podařilo nahradit velice zajímavou stavbou chátrající objekt v cenném historickém území města,“ řekl předseda Rady Asociace krajů a hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský.

„Nový pivovar může dobře sloužit nejen lidem směřujícím se svými žádostmi za úředníky jednotlivých institucí, ale nabízí návštěvníkům také možnost k odpočinku či setkání s uměleckými díly,“ doplnil hejtman Královéhradeckého kraje Pavel Bradík.

 

Hlavním bodem programu bylo jednání Rady AKČR s ministrem vnitra Ivanem Langrem. Ministr vnitra informoval členy Rady AKČR o slavnostním aktu vstupu do Schengenského prostoru 21. prosince 2007 spojeném se zrušením hraničních kontrol. 

Společně projednávali také připravovanou reformu Police ČR a shodli se na strategickém cíli, kterým je organizační uspořádání Policie ČR v rámci 14 územních policejních správ kopírujících hranice krajských samospráv. Tato organizační změna by měl být pouze jedním z několika pilířů připravované reformy Policie ČR a neměla by znamenat snížení její efektivity. Tohoto cíle by se mělo dosáhnout nejpozději do roku 2012. Podrobná diskuze k této problematice bude na programu příštího zasedání Rady AKČR.

 

V souvislosti s jednáním Rady AKČR hejtmani informovali o tom, že slavnostní podepsání regionálních operačních programů se uskuteční v úterý 11. prosince 2007 v Praze. „Skutečnost, že dojde k podpisu všech regionálních operačních programů, je velkým úspěchem spolupráce jednotlivých krajů,“ dodal Evžen Tošenovský. Pozvánka na tuto akci je samostatnou přílohou této tiskové zprávy.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302