Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtmani jednali na hokeji v Pardubicích i o evropských fondech

19. 10. 2009
[id:8933|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Nedělní sedmnácté kolo hokejové extraligy, kdy se utkali hokejisté  klubu HC Eaton Pardubice a Bílí Tygři Liberec, sledovali hejtmani obou  krajů, v nichž mužstva hrají – Pardubického Radko Martínek, zároveň předseda RRS Severovýchod, a Libereckého Stanislav Eichler, rovněž I. místopředseda RRSS. Do pardubické ČEZ Arény přijel za kolegy fandit i královéhradecký Lubomír Franc.

Hejtmani Pardubického, Libereckého a Královéhradeckého kraje využili hokejový zápas ke krátké pracovní schůzce.

„Hovořili jsme o evropských fondech, okejová o  prioritách a možných přesunech finančních prostředků v rámci jednotlivých výzev operačního programu Regionální rady soudržnosti Severovýchod,“ uvedl Stanislav Eichler.

Na závěr utkání, ve kterém hokejisté Pardubic porazili hostující Liberec 5:4, ocenili hejtmani Radko Martínek se Stanislavem Eichlerem nejlepší hráče, a to pardubického Petra Sýkoru a libereckého Milana Bartoviče.

Velmi vyrovnaný zápas sledovalo 9125 platících diváků. Při nerozhodném stavu 4:4 a to v 19 minutě a 9 sekundě třetí třetiny, tedy 51 sekund před koncem zápasu, vstřelili pardubičtí hráči z trestného střílení vítěznou branku. 

„Byl to výborný zápas, přestože jsme prohráli,“ poznamenal liberecký hejtman. Foto Luboš Kozel

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302