Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtmani se s ministryní shodli na společném postupu dofinancování sociálních služeb

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 03. 2015 18:25

Sdílet článek

Rada Asociace krajů, včetně hejtmaqna LK Martina Půty,  se  v pátek 20. března 2015 ve Štiříně setkala s ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou Tominovou. Společné jednání se věnovalo financování sociálních služeb a kompenzací nákladů krajů za nově přijaté úředníky v souvislosti s přechodem financování sociálních služeb na kraje.

Před společným jednáním s vládou, které proběhne příští týden v Praze, se hejtmani s ministryní Marksovou Tominovou shodli na vzájemné podpoře dofinancování sociálních služeb. Krajům v současné podobě financování chybí na sociální služby 721,5 miliónu Kč, které budou za podpory ministryně práce a sociálních věcí požadovat na vládě.

Hejtmani při jednání připomenuli skutečnost, že dochází k poklesu daňových výnosů a to o 14 – 15% v jednotlivých krajích.

„S Michaelou Marksovou Tominovou se Rada Asociace krajů bavila i o společném úsilí vedoucímu k budování či rekonstrukci ústavů pro klienty s Alzheimerovou nemocí anebo potřebě dál budovat domovy pro seniory. Zároveň se jednání dotklo i problematiky tzv. „krizového bydlení“ a řešení situace kolem ubytoven a tzv. „obchodu s bídou“.

Jednoznačnou shodu pak hejtmani a ministryně nalezli v otázce hornických důchodů a ministryně Tominová získala v této věci jejich jasnou podporu

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky