Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtmani se účastní OPEN DAYS 2011 v Bruselu

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 10. 2011 14:43
  • Školství

Sdílet článek

 

Ve dnech 9.-11. října 2011 se koná pracovní cesta hejtmanů v čele s předsedou Rady

Asociace krajů ČR Michalem Haškem do Bruselu na OPEN DAYS 2011, kde se již tradičně

otevřou dveře evropských institucí a uskuteční se cyklus seminářů, diskusních setkání a

přednášek pod záštitou Výboru regionů a s podporou Evropské komise a Evropského

parlamentu.

Letošní ročník nese název Investice do budoucnosti Evropy: regiony a města, která realizují chytrý, udržitelný a inklusivní růst.

Uskuteční se také plenární zasedání Výboru Regionů, kterého se zúčastní hejtman LK Stanislav Eichler, předseda české delegace Výboru regionů EU.

„Plenární shromáždění Výboru regionů EU se bude zabývat tématy, jako je například: Evropa 2020 a politika soudržnosti: Jak mezi nimi města a regiony vytvoří vazby?, Lepší provádění: Jak zlepšit správu a řízení politiky soudržnosti.?, Na zeměpisné poloze záleží: Jak posílit přeshraniční spolupráci a zohlednit územní soudržnost? a  podobně,“ řekl hejtman.

Hejtmani společně s předsedy samosprávných krajů Slovenské republiky budou jednat

s eurokomisařem a místopředsedou EK Marošem Šefčovičem a eurokomisařem Štefanem

Fülem. Česká delegace bude jednat i s eurokomisařem pro regionální politiku panem

Johannesem Hahnem s cílem hájit a podpořit zájmy regionů a nasměrovat finanční priority

Evropské unie zejména ke zvýšení konkurenceschopnosti českých a moravských regionů. Dále se sejdou s paní velvyslankyní Vicenovou a osobně se zúčastní se na dalších akcích v rámci OPEN DAYS.

"Společnou cestu českých a slovenských šéfů regionů do Bruselu považuji za významný předěl a počin ve spolupráci krajů ČR a SR. Chceme přímo členům evropské komise prezentovat dosavadní vynikající výsledky práce krajů v ČR i SR v oblasti fondů EU na regionální rozvoj, diskutovat o podobě nových priorit a systému rozhodování i administrace fondů EU na regionální úrovni a

také v přeshraniční spolupráci v letech 2014 - 2020 z pohledu krajů," komentoval po příletu do Bruselu hejtman Michal Hašek.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky