Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hip hopový festival se koná v centru Liberce

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 10. 2011 17:19
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Na nám Dr. E. Beneše v Liberci se pod záštitou náměstka hejtmana LK Radka Cikla před libereckou radnicí v sobotu 29. října uskuteční festival HIP HOP CULTURE (IS) OPEN.

Tato výjimečná společenská událost má za cíl prezentovat elementy hip hopové kultury – tanec, rap, beat box, grafitty a DJ ing. Vstup na akci je bezplatný.

Pořadatelem je neformální pracovní skupina jejíž garantem je Rada dětí a mládeže Libereckého kraje. Tato akce nemá na severu Čech obdoby.

„Na náměstí vyroste vytápěný stan o rozloze téměř 500 m², ve kterém se bude nacházet prostorné podium, sezení pro 300 diváků a další místa na stání. Návštěvníci se budou moci těšit na dva dopolední hodinové taneční workhsopy s předními českými street dance tanečníky. V pravé poledne bude zahájen souboj tanečních skupin street dance. Systémem battle se proti sobě utká několik tanečních škol a skupin. Finále street dance disciplíny se očekává na třetí hodinu odpolední,“ uvedl za pořadatele David Erlebach.

Následně se podle něšj stejným systémem utkají taneční skupiny break dance. Celý program bude proložen show vstupy – ukázka beat boxu, bojových sportů, vystoupení nejlepší středoevropské taneční skupiny break dance či grafitty jam, který odstartuje v pravé poledne před vstupem do areálu na ploše 8 x 2 metry. Finálem oficiálního programu před radnicí je koncert domácí hip hopové kapely Full Contact v doprovodu živé kapely.

„Celý program se následně přesouvá na svou after party, kde lokální DJ Sakul a Zak budou ladnými tóny break beatu a hip hopu dělat vhodnou kulisu pro souboj v break dance, tentokráte jeden na jednoho,“ řekl Erlebach s tím, že výkony přijedou hodnotit do Liberce přední čeští a polští choreografové a tanečníci.

Veškeré informace jsou k dispozici na oficiální webové prezentaci www.festival-liberec.cz.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky