Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hlasujte po celé prázdniny pro Ženu regionu

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 11. 06. 2019 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Již podesáté se hledá žena. A ne jen tak ledajaká. Pod záštitou Senátu Parlamentu České republiky a Asociace krajů ČR se koná jubilejní ročník projektu nazvaného Žena regionu. Nominace pro osobnosti z jednotlivých krajů se uzavřou 14. června, hlasovat pro osobnosti z jednotlivých krajů včetně Libereckého lze na webu www.zenaregionu.cz od 3. července do 31. srpna.

Záštitu nad regionálním kolem převzala krajská radní pověřená řízením rezortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování Radka Loučková Kotasová.

V Libereckém kraji máme mezi ženami skutečné osobnosti se zajímavými životními příběhy. Ocenění by si zasloužila každá z nich,“ uvedla radní.

Tento neziskový projekt patří všem ženám, které svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo například přispívají ke zlepšení a rozvoji regionu, v němž žijí.

Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale jde především o ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média často ani tušení. Cílem projektu, který vznikl již v roce 2009, je ocenit úsilí těchto výjimečných žen a zviditelnit jejich práci a výsledky.

O titul Žena regionu se mohou ucházet ženy v následujících kategoriích: podnikání, politika a veřejná správa, vzdělávání, věda a výzkum, zdravotnictví a charitativní činnost, umění, kultura a sport. „Každý rok se setkáváme s příběhy žen, které pomáhají nemocným, dětem, seniorům, provozují zvířecí útulky, přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu, podílejí se na veřejném životě a svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní. Při tom všem ještě zvládají pečovat o svou rodinu a docházet do zaměstnání,“ uvedla zakladatelka projektu Žena regionu Denisa Kalivodová.

Poté, co v poslední srpnový den skončí hlasování na webu Ženy regionu, uskuteční se během září a října vyhlášení a slavnostní předávání ocenění regionálním vítězkám ve všech českých krajích. Vše posléze vyvrcholí slavnostním galavečerem v Senátu Parlamentu České republiky.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky