Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hlavní část veletrhu EDUCA WEEK 2021 je v plném proudu 

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 10. 2021 13:51
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Již 15. ročník veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí EDUCA WEEK 2021 již úspěšně probíhá, ale jeho hlavní část EDUCA EXPO dnes 14. 10. 2021 právě odstartovala v Home Credit Areně. V následujících třech dnech na vás čekají prezentace firem i škol, přednášky a pro profesionály z oboru HR konference.

Letošní EDUCA WEEK trvá sedm dní, oproti předešlým ročníkům se rozšířil nejen o nová zaměření jako je např. EDUCA KIDS, ale navýšil i počet seminářů, konferencí, ale hlavně samotná EDUCA rozšířila i místa, na kterých se odehrává. 

Chtěli jsme, aby EDUCA do budoucna neprobíhala jenom v Home Credit Areně, ale aby zasáhla celé město a celý kraj. Takhle vznikala myšlenka EDUCA WEEKU, abychom dokázali nabídnout více aktivit, zapojit více partnerů a dnes jsme hrdí, že EDUCA WEEK probíhá na 25 místech v celém kraji,“ říká Mgr. Lukáš Přinda, ředitel pořadatelské společnosti SFM Liberec s.r.o.  

EDUCA EXPO se zaměřuje na prezentaci škol a firem na severu Čech a na možnosti z oblasti vzdělávání i práce. Vzhledem k široké nabídce prezentací je EDUCA EXPO rozdělena na část EDUCA EXPO ŠKOLY a na EDUCA EXPO FIRMY. Letos se účastní více jak 50 škol a 40 firem.

Vzdělání s trhem práce úzce souvisí, studenty oslovují spíše prezentace jednotlivých škol a jejich studijní obory, zájemce o zaměstnání naopak prezentace firem či kariérní poradenství. Studenti i zájemci o zaměstnání však mají jedno společné, a to zájem nahlédnout přímo do provozu firem. 

Začátek EDUCA WEEKU byl velmi úspěšný, zájem o doprovodné programy k jednotlivým sekcím veletrhu je velký a kapacita jednotlivých aktivit byla naplněna. Největší návštěvnost se však očekává ve dnech konání EDUCA EXPO a v souvislosti s jejím konáním ve vnitřních prostorách Home Credit Areny je nezbytné splňovat podmínky stanovené Ministerstvem zdravotnictví. Pro návštěvníky veletrhu je tak k dispozici samotestování v místě konání zdarma.

TZ: pan Hrubeš                               

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky