Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hodina ekologie ve sběrném dvoře začala i pro žáky liberecké ZŠ Barvířská

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 09. 2011 16:50

Sdílet článek

 

Krajský radní Ing. Jaroslav Podzimek se 13. září zúčastnil akce „Hodina ekologie“, kterou pořádá Liberecký kraj ve spolupráci s kolektivními systémy ELEKTROWIN, ASEKOL a EKO-KOM. Po žácích v Hodkovicích n. M., se tentokrát akce ve sběrném dvoře v Liberci – Ampérové ulici v Průmyslové zóně, zúčastnili žáci z liberecké ZŠ Barvířská.

„Akce se pořádá od 12. do 27. září ve sběrných dvorech 10 měst a obcí Liberecka jako ekologicko-naučná akci nazvaná Zaskočte si pro radu, jak se zbavit odpadu,“ prozradil radní.

Podle něj se více než 3000 žáků a studentů mateřských, základních a středních škol, které učitelé přihlášených škol do sběrných dvorů přivedou, se tak přímo v terénu dozví od odborníků, jak se ve dvorech nakládá s odpadem, který lidé vyprodukují, kam z nich putuje, proč je důležité třídit odpad a odkládat jej do míst k tomu určených, a to jak z hlediska ochrany životního prostředí, tak i z hlediska přínosu recyklace. Díky ní se odpady mění v materiál, jenž lze znovu využít ve výrobě, a významně tak šetří suroviny, elektrickou energii a životní prostředí.

Při návštěvě sběrného dvora si mohli žáci a studenti právě získané informace bezprostředně otestovat a zasoutěžit si o drobné dárky.

Další termíny:

Místo adresa SD

termín

 

 

 

 

SD Mimoň - Tyršova ulice, za Dřevěnkou, pod Křížovým vrchem

14. 9. - od 8.15 - do kdy bude třeba

SD Doksy, Ke klůčku

15. 9. - od 8.15 - do kdy bude třeba

SD Jablonné v Podještědí, Markvartice 13

19. 9. - od 8.30 - do kdy bude třeba

SD Dubá , výpadovka č. 260, na Tuháň

20. 9. - od 8.30 - do kdy bude třeba

SD - Česká Lípa, 5. května 3031

21. 9. - nesmí jim to omezit provoz

SD Jilemnice - Roztocká 983

22. 9. - od 8.30 - do kdy bude třeba, účast radního Podzimka od 8.30 hod.

SD Desná, Krkonošská (u viaduktu)

26. 9. - od 8.15 do kdy bude třeba

SD Frýdlant, Reisova ulice

27. 9. - od 8.15 do kdy bude třeba

Pro bližší informace prosím kontaktujte: Květoslava Hrubešová, Omne bonum, e-mail hrubesova@omnebonum.cz, tel.: 602 290 243

Ing. Taťána Pokorná, ELEKTROWIN a.s., email: tana.pokorna@elektrowin.cz, tel. 731 492 677

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky